Tgrt Haber

Apple'ın yeni güncellemesine Elon Musk'tan 'iOS 17' yorumu: 'Doğruysa büyük'.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: benzinga
11 Haziran 2023 10:30 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 10:34
Apple'ın yeni güncellemesine Elon Musk'tan 'iOS 17' yorumu: 'Doğruysa büyük'.

Apple, geçtiğimiz günlerde WWDC23 etkinliğinde iOS 17'yi yeni özelliklerle tanıttı. Güncellemenin getirdiği özellikler gündeme bomba gibi düşerken, Twitter'ın sahibi Elon Musk'da yorumsuz kalmadı.

Apple​, birkaç gün önce yeni işletim sistemi iOS 17​'yi tanıttı. Söz konusu güncelleme çok önemli yeniliklerle gelirken, özellikle kullanıcı deneyimi ileri seviyeye taşındı. Şu anda güncelleme beta olarak kullanımda ve isteyen kullanıcılar indirip kolayca yükleyebilir.

Yeni tanıtılan iOS 17 güncellemesi, iPhone​'lar için devrim niteliğinde işlevlerle geldi. Bunlardan biri de şaşırtıcı şekilde klavye tarafındaydı. Zira basit bir işlev olmasına rağmen Apple, iPhone klavyesini iOS 17 ile baştan aşağı geliştirdi; elbette bu tasarımla ilgili değil, tamamen sözcük tahminlerine dayalı.

ELON MUSK BİLE ŞAŞIRDI

WWDC23 etkinliğinde yeni özelliklerinden bahsedilen iOS 17, klavyede saçma ve anlamsız olarak değiştirilen kelimeleri yapay zeka​ sayesinde tamamen düzeltti diyebiliriz. Bu güncelleme ile kullanıcıların hangi kelimeyi kullanacağı en doğru şekilde tahmin edilip, öneri olarak karşılarına çıkıyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1667292783286321152

Daha akıllı hale gelene ve kullanıcıların beğenisini kazanan bu güncelleme için Elon Musk cevapsız kalmadı. Ünlü milyarder, iOS 17'nin akıllı klavyesi için Twitter'da 'Doğruysa büyük' ifadesini kullandı. 

Apple'a göre yenilenen klavye, en yüksek tahminlerde bulunabiliyor. Öyle ki bir küfür etmek isteseniz bile onu siz yazmaya devam ederken algılayabiliyor. iOS 17'nin en dikkat çeken yeniliklerinden klavye güncellemesi, yapay zeka modeli trafo lisanlamasından faydalanıyor. Özellikle ChatGPT gibi modeller öne çıkarken, Apple ise benzer bir teknolojiyi klavyesinden başlayarak hayata geçirdi. 

İPHONE'DA 'QR' KOD OKUMA KOLAYLAŞTI

Klavyedeki yeniliğin yanı sıra son güncelleme ile birçok değişiklik daha yapıldı. Bunlardan biri de QR, yani karekod okutmayla alakalı.

Donanımhaber'in aktardığına göre iOS 17 Kamera uygulaması üzerinden QR kod taratıldığında, karekod artık deklanşör düğmesinin üzerinde sabit şekilde çıkıyor. Bu ufak değişiklik, karekodun yönlendirdiği adrese dokunmayı  da kolaylaştırıyor.  

Kaynak: benzinga

Kaynak: benzinga

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...