Tgrt Haber

ASELSAN, Kızılelma ve KAAN için geliştirdi: Havada görünmez olacaklar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
31 Ağustos 2023 23:24 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 14:57

ASELSAN Kızılelma ve Milli Muharip Uçak için 'Infrared search and track' teknolojisi geliştirdi. Karat adı verilen sistem sayesinde yerli SİHA ve uçaklar görünmez olacak.

Türk savunma sanayisinin yerli projeleri TEKNOFEST’te boy gösterirken ASELSAN gibi dev şirketlerin yeni teknolojileri de görücüye çıkıyor. TEKNOFEST​'te İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını cevaplayan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol; Milli Teknoloji Hamlesi​, ASELSAN'ın ihracat kalemleri ve milli imkanlarla üretilen yeni teknolojileri değerlendirdi. Akyol, yerli SİHA​ ve uçakları havada görünmez yapacak yeni teknolojiyle ilgili de bilgi verdi. 

TEKNOFEST'İN ALAN GÜVENLİĞİNDE ASELSAN KATKISI

ASELSAN ürünlerinin güvenlik güçleri tarafından yıllardır kullanıldığına dikkati çeken Akyol şöyle konuşutu: 

"TEKNOFEST bu alanın güvenliğini yine ASELSAN'ın geliştirdiği 4K çözünürlüklü milli kameralarla tüm alandaki güvenlik tesis ediliyor. Bunun ortasında merkezinde akıllı bir yazılım, akıllı bir kayıt sistemi var. Tamamıyla uçtan uca ASELSAN'ın geliştirdiği sistemlerle TEKNOFEST alanında milli sistemlerle bütün bu alanın güvenliği sağlanıyor. Yine girişlerde X-Ray cihazlarımız var ASELSAN ürünü Türkiye'deki KOBİ'lerimizle, ekosistemimizle birlikte geliştirdiğimiz ASELSAN liderliğinde Türkiye'de birçok noktada kullanılan sistemler. Onlar da yine güvenliğe katkı sağlıyorlar. Esasında milli teknoloji hamlesinin burada hayat bulduğu festivalde tüm güvenlik sistemleri de ASELSAN tarafından milli olarak servis veriyor."

KIZILELMA VE MMU İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Geçmiş dönemde Türkiye'ye uygulanan ambargoların bugün ters teptiğini belirten Akyol, "Türk mühendisi; devletimizin liderliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yoğun bir mesaiyle bu ambargoyu delen ve milli kameraları İHA'larımızla buluşturan çalışmaları yaptı ve şu an ondan fazla ülkede ASELSAN'ın kameraları hizmet veriyor. Dost ve müttefik ülkelere, Türk ordusuna ve bize uygulanan haksız ambargo böylelikle bertaraf edildi. Geçen ay şu anda sınıfında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz kameramızı uçurduk. Muadilleriyle de kıyaslandığında gerçekten olağanüstü bir performans sergiledi. Bunu da önümüzdeki günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hizmetine sunacağız" dedi. 

KIRAT İLE GÖRECEKLER AMA GÖRÜNMEYECEKLER

İHA'larda Türkiye'nin yeni bir evreye geçtiğini söyleyen Akyol, Kızılelma'yla jet uçak-İHA alanına geçildiğini anlattı. SİHA'lara düşük görünürlük sağlayan teknolojiyi anlatan Akyol, "Bu uçağı göremeyeceği şekilde uçağı gömülü bir şekilde dizayn edilmiş yüksek çözünürlüğe ait uzun mesafe lazer tekniklatörü olan kameralar. Biz bunları tasarladık, Toygun ismini verdik. Önümüzdeki günlerde Kızılelma'yla beraber daha gelişmiş bir kamerayı, dünyadaki muadillerinin üzerinde bir kabiliyetteki kamerayı Kızılelmamızla beraber envantere kazandıracağız. Yine hava sahasında sizi görmeden görmenizi sağlayan 'Infrared search and track' dediğimiz bir sistemi de yine Kızılelma'mız için, MMU için geliştirdik, Karat ismini verdik" diye konuştu. 

ASELSAN, Kızılelma ve KAAN için geliştirdi: Havada görünmez olacaklar

"ASELSAN İHRACAT ODAKLI BÜYÜMEYLE ŞEKİLLENECEK"

ASELSAN'ın ihracat planlamasıyla ilgili bilgi veren Akyol şöyle konuştu:

"ASELSAN onlarca kendini kanıtlamış ürüne sahip şu anda. Artık bunları dost ve müttefik ülkelere ihraç eden ve bunları ASELSAN'ın büyümesinde bir katalizör haline getiren bir anlayışa geçtik. Geçtiğimiz bir ay içinde dört beş dost ve kardeş ülkeyle ihracat sözleşmeleri imzaladık. Gelinen aşamada geçtiğimiz yılın sözleşme miktarlarını yakalamak üzereyiz. Hedefimiz önümüzdeki beş altı yıl içerisinde toplam iş hacmi en az yarısını ihracata geçiriyor olmak diye özetleyebilirim. Önümüzdeki günler açısından ihracat odaklı büyümeyle şekillenecek."

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...