Tgrt Haber

ASELSAN, TEKNOFEST'e damga vurdu: ''Böcek İHA'' kanatlandı

01 Eylül 2022 10:55 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 10:57
ASELSAN, TEKNOFEST'e damga vurdu: ''Böcek İHA'' kanatlandı

TEKNOFEST Karadeniz kapsamında ürünlerini sergileyen ASELSAN, ''mini/nano İHA çalışmaları için geliştirdiği kanatlı böcek İHA'sını gösterdi.

TEKNOFESTKaradeniz​'de birbirinden farklı çalışmalar sergileyenmeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanu Selçuk Bayraktar İHA​'larıyla festivale damga vurarken, diğer yerli üreticiler de hünerlerini sergilemeyi unutmuyor.

Bu kapsamda ASELSAN​, "mini/nano İHA" çalışmaları kapsamında geliştirdiği "çırpan kanatlı mini insansız hava aracı (İHA) kanat çırpma mekanizmasını" TEKNOFEST KARADENİZ'de gözler önüne serdi.

BÖCEK İHA, TEKNOFEST'DE SERGİLENDİ

"Çırpan kanatlı mini İHA kanat çırpma mekanizması" ASELSAN ziyaretçilerinden ilgi görüyor. Geliştirilmesi ve tasarlanması tümüyle ASELSAN imzasını taşıyan mekanizma, sinek kuşu tipi çırpan kanatlı mini hava araçları için geliştirildi. AR-GE aşamasındaki proje sonunda düşük fark edilebilirlik özelliğine sahip, çırpan kanatlı insansız hava araçlarıyla keşif gözetleme görevleri yapılması hedefleniyor.

ASELSAN, TEKNOFEST'e damga vurdu: ''Böcek İHA'' kanatlandı

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, basına yaptığı açıklamada; bu sene TEKNOFEST'in Karadeniz'in çeşitli illerinde yapılan yarışmalarla Samsun'daki finallere geldiğini söyledi. Katılım fazla olduğu festivale ASELSAN'ın ürünleri de damga vurdu. Nano İHA konusunda önemli aşama kaydettiklerini dile getiren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, şu ifadelere yer verdi:

"Hedeflerimiz büyük. Spesifik olarak nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şu anda paylaşmayayım. Çünkü teorisinden başladığımız, ilk uygulamasını geliştirdiğimiz ve bunların bir kısmını sergilediğimiz ürünler. Bunlarla ilgili sensörleri ve bunun için oluşturduğumuz küçük platformları, ürettiğimiz tüm algılayıcı sistemleri bu boyuta sığdırabilecek çalışmalarla devam edeceğiz. Böyle olduğunda kullanım alanları çok farklılaşabilecek. ASELSAN'da sektör başkanlıklarımızın altındaki AR-GE merkezimizin dışında genel AR-GE Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığımızın çalıştığı alanlardan bir tanesi."

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...