Tgrt Haber

Aşırı ısınmanın ardından iPhone 15 modellerinde bir sorun daha!

10 Ekim 2023 10:46 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:53
Aşırı ısınmanın ardından iPhone 15 modellerinde bir sorun daha!

iPhone 15 serisi elle tutulamayacak kadar ısındığına dair şikayetlerin ardından bir sorunla daha gündemde. Bazı kullanıcılar telefon Wi-Fi'ye bağlandıktan sonra internetin yavaşladığından yakınmaya başladı. Sorunun iOS 17 sürümündeki bir yazılım hatasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Apple​ her yıl yeni bir büyük iOS sürümü ve yeni iPhone modeli duyurduğunda, ilk başta yazılım güncellemeleriyle düzeltilen bazı garip hatalar meydana gelebiliyor. Bu sene de ne yazık ki gelenek bozulmadı.

iPhone 15​ serisinin 12 Eylül'de, iOS 17​'nin de 18 Eylül'deki resmi çıkışıyla birlikte sorunlar peş peşe geldi. Yeni iPhone'ların bazı senaryolarda gereğinden fazla ısındığı, hatta elle tutulamayacak düzeyde 50 dereceye kadar sıcaklığının yükseldiği şikayetlerinden sonra Apple, güncelleme ile düzeltmişti.

İPHONE 15 Wİ-Fİ SORUNUYLA GÜNDEMDE

iPhone 15 bu sefer de Wi-Fi bağlantı sorunuyla gündemde. Bazı kullanıcılar telefonu kablosuz ağa bağladığında, internet bağlantısında olağandışı bir yavaşlık fark ettiğini söylüyor. Aynı şekilde eski model bir iPhone kullanıp da iOS 17'ye güncelleme yapanlar da benzer sorunları bildiriyorlar.

Teknoloji sitesi 9to5Mac'in haberine göre sorun, iPhone 15'in W-Fi'ye bağlandıktan sonra Threads, Safari ve TikTok gibi mobil uygulamalarda gezinirken internetten içerik yüklemeyi durdurmasına yol açıyor.

Sorunun çözümü ise şimdilik net değil. Ancak bazen, internetin tekrar çalışmasını sağlamak için iPhone'daki Wi-Fi bağlantısını manuel olarak kapatıp yeniden aktifleştirince düzeldiği belirtiliyor. İnternette yapılan aramalarda da çoğu yeni iPhone kullanıcısının benzer sorunları yaşadığı ortaya çıktı.

Apple Topluluğu forumlarındaki bir kullanıcı, iPhone 15 Pro​'sunda Wi-Fi bağlantısının sürekli olarak kesildiğini, ancak diğer tüm cihazlarında sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyledi. Öte yandan sosyal medya platformu X'te de bir kullanıcı, iPhone'u Wi-Fi'ye bağlıyken sayfaların çok yavaş yüklendiğini belirtti.

Şu an için Apple'dan soruna dair resmi bir açıklama gelmedi. Beklentiler, ileriki bir yazılım güncellemesiyle Wi-Fi kopmalarının düzeltileceği yönünde.

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...