Tgrt Haber

ASPİLSAN, pilleriyle Milli Savunmaya güç veriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 13:00 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 13:01
ASPİLSAN, pilleriyle Milli Savunmaya güç veriyor

Türkiye'nin savunma sanayii bünyesinde onlarca şirket bulunurken, pil ve batarya kategorisinde APİLSAN öne çıkıyor.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen ürünlerin sayısı her geçen gün artarken, TSK​ Güçlendirme Vakfının yüzde 98 hisseyle sahip olduğu ASPİLSAN'da bu alanda önemli rol oynuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri için gece görüş sistemi, mayın tarama-bomba imhalarında kullanılan robot sistem ve tanksavar batarya​ üretimi gerçekleştiren firma, 400'e yakın pil​ ve bataryasıyla öne çıkıyor.

ASPILSAN, PİLLERİYLE MİLLİ SAVUNMAYA GÜÇ VERİYOR

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde 2020 yılı ekim ayında temeli atılan lityum iyon pil üretim tesisinin tamamlandığını ve seri üretime geçildiğini söyledi.

ASPİLSAN, pilleriyle Milli Savunmaya güç veriyor

Tesisin yaklaşık 1,5 milyar liraya tamamlandığını belirten Özsoy, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hayırseverlerin fabrikanın kurulmasına büyük katkı sağladığını belirtti.

Özsoy, fabrikanın stratejik bir tesis olduğunu, TSK'nın önemli bir ihtiyacı olan pil ve bataryaların yerli üretimiyle ilgili çok önemli bir aşamanın geride bırakıldığını dile getirdi. 

TOGG İÇİN DE KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Yerli otomobil TOGG'un piyasaya çıkmasına az bir süre kalırken, pil üretimi gerçekleştiren ASPİLSAN'ın yerli otomobil için de hizmet vermesi gündemde. Konuya ilişkin firma yetkililerinden Özsoy, "Bu teknolojiyi yerli ve milli olan TOGG'un içinde de görmek en büyük hayalimiz." dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...