Tgrt Haber

Astronotlara dondurma da gönderilecek: SpaceX, yeni fırlatma için tarih verdi! Grumman Cygnus kargosu ISS'e gidiyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
28 Ocak 2024 11:50 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 11:51
Astronotlara dondurma da gönderilecek: SpaceX, yeni fırlatma için tarih verdi! Grumman Cygnus kargosu ISS'e gidiyor

Geçtiğimiz haftalarda Ax-3 misyonu için Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekibi uzaya fırlatan SpaceX, bu kez Grumman Cygnus kargosunu uzaya taşıyacak. Bu araç, içerisinde astronotlar için özel ikramları da bulunduracak.

Uzay tarihnde ilk kez bir Türk, SpaceX​'in dev roketi Falcon 9​ ile ISS​'e gönderildi. Alper Gezeravcı​ ilk Türk astronot olarak tarihe geçerken, beraberindeki ekiple birlikte ISS'ye başarıyla ulaştı.

Ax-3 misyonunda görev başarılı şekilde icra edilirken, SpaceX önümüzdeki hafta bir fırlatma daha yapacak. Ancak bu kez insan değil bir uzay aracı gönderilecek.

NORTHROP GRUMMAN CYGNUS, ISS'YE GÖNDERİLECEK

Grumman Cygnus kargosu, SpaceX'in Falcon 9 roketi ile ISS'ye gönderilecek.

Bu fırlatma aslında iki şirket için de bir ilk olacak. Çünkü Cygnus kargo gemisi, Falcon 9 roketiyle ilk kez fırlatılacak. 

Space.com tarafından aktarılanlara göre Northrop Grumman'ın Cygnus uzay aracı, ISS'de uzun süre kalmayı hedefliyor.

Dahası Cygnus kargo gemisi, ISS'deki astronotlar için taze yiyecek ve malzemelerin yanı sıra çeşitli bilimsel deneyler de taşıyacak. Bu yiyecekler arasında dondurma ve tatlı gibi özel ikramlar olacak.

Astronotlara dondurma da gönderilecek: SpaceX, yeni fırlatma için tarih verdi! Grumman Cygnus kargosu ISS'e gidiyor

Öte yandan Northrop Grumman'ın Cygnus aracı, yaklaşık altı ay boyunca ISS'ye kenetlenecek. Öyle ki gerektiği durumlarda istasyonu daha uygun bir yüksekliğe çıkarması da görevlerinden bir başkası. 

Görev tamamlandığında ise bu uzay aracı, Dünya'ya geri dönecek ve gezegenimize dönerken atmofsere giriş yaptığında yanacak. 

SpaceX ile Northrop Grumman arasındaki işbirliği, ISS'ye kargo tedarikinin sağlanması ve uzay araştırmalarının geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Space.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...