Tgrt Haber

Asus Zenbook 14 OLED, Core Ultra işlemcisiyle tanıtıldı

15 Aralık 2023 14:33 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 14:36
Asus Zenbook 14 OLED, Core Ultra işlemcisiyle tanıtıldı

Intel’in yeni işlemcisi Core Ultra’dan güç alan bilgisayarlar piyasaya çıkış yapıyor. Acer’in ardından Asus da Zenbook 14 OLED modelini tanıttı.

Yeni nesil dizüstü bilgisayarlar yılın son çeyreğinde tanıtılıyor. Intel’ın Core Ultra işlemcisini tanıtmasının ardından, bu işlemciden güç alan ilk dizüstü bilgisayarlar da piyasaya yavaş yavaş çıkıyor.

Acer’in oyuncu bilgisayarının ardından Asus, Core Ultra işlemcili yeni Zenbook 14 OLED modelini piyasaya sürdü. Peki özellikleri neler?

ASUS ZENBOOK 14 OLED RESMİYET KAZANDI

İnce tasarımla gelen ASUS Zenbook 14 OLED için Intel Core Ultra 9 185H Core Ultra 7 155H ve Core Ultra 5 125H işlemci​ seçenekleri tercih edilebiliyor. Öne çıkan kilit detaylarına aşağıdaki haberimizde yer verdiğimiz dün tanıtılan yeni işlemciler ile yüksek bir performans vadeden dizüstü, isminde de geçtiği üzere OLED ekran​ üzerine kuruldu.

Asus Zenbook 14 OLED, Core Ultra işlemcisiyle tanıtıldı

Yeni bilgisayarı hakkında Asus Türkiye kendisi şunları aktarıyor: “Zenbook 14 OLED, sofistikeliği yepyeni bir seviyeye taşıyan Intel Evo Edition ultra taşınabilir dizüstü bilgisayar olmasıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılar gelişmiş, uzun ömürlü 75 Wh pili kullanarak her anı yakalayabilir, en üst düzey Intel Core Ultra 9 işlemci ve Intel Arc grafik ile verimliliklerini artırabilir ve iki Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1 (TMDS) ve 3,5 mm ses jakı dahil olmak üzere tüm temel I/O bağlantı noktaları aracılığıyla sorunsuz bağlantı sağlayabilirler. 

Kaynak: Asus

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...