Tgrt Haber

Avrupa Birliği resmen onayladı: Akıllı telefonlarda tek tip şarj olacak! Peki Apple?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2022 14:42 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 14:44
Avrupa Birliği resmen onayladı: Akıllı telefonlarda tek tip şarj olacak! Peki Apple?

Avrupa Birliği'nin birkaç yıldır istikrarlı şekilde takip ettiği akıllı telefonlarda evrensel şarj için beklenen karar resmen çıktı.

Avrupa Birliği​, akıllı telefonlar için yürüttüğü çalışmalardan birinde daha karara vardı. Telefon ve diğer ekipman endüstrisindeki şarj cihazları için bir standart oluşturma fikrini sunulurken, bu fikir için beklenen karar nihayet verildi.

Bugün Avrupa Parlementosu, Avrupa Birliği için evrensel şarj cihazını resmen onayladı. Verilen karar ile artık akıllı telefon​ ve diğer ekipmanların şarj cihazı​ tek tip,yani standart olacak şekilde üretilecek. 

USB-C​ STANDART OLACAK

Tüm elektronik cihazlar için ortak şarj cihazları konusu Avrupa Komisyonu'nun masasında yer alan konulardan biri oldu. Nihai hedef, elektronik israfı azaltmak ve bir şekilde tüketici hayal kırıklığını sona erdirmekti ve nihayet bu konuda bir karar alındı.

Avrupa Birliği resmen onayladı: Akıllı telefonlarda tek tip şarj olacak! Peki Apple?

602 lehte, 13 aleyhte ve 8 çekimser oyla Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği için evrensel şarj cihazını onayladı. 2024 yılına kadar akıllı telefon ve tabletlerin şarj cihazı, USB-C arayüzü olacak şekilde standart hale gelecek. 2026'dan itibaren ise PC'lere de uygulanmaya başlayacak. Ayrıca Apple'da bu kurala uyum sağlayacak şekilde bir sonraki telefonlarını USB-C'ye göre üretecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...