Tgrt Haber

Avrupa mahkemesi, "Audi logosu" kararını açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 20:35 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 20:35
Avrupa mahkemesi, "Audi logosu" kararını açıkladı

Avrupa Adalet Divanı, Polonyalı bir tedarikçinin Audi'nin logosuna benzeyen yedek parçalarını satmasını yasaklayarak, bu durumun ticaret markası hukukunu ihlal edebileceğine karar verdi.

Avrupa Birliği'nin en üst mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, Volkswagen​'in otomobil markası Audi​'nin lehine bir karara imza attı. Bu karar, yedek parça tedarikçilerinin, otomobil üreticilerinin logolarına benzer işaretleri kullanmasını yasaklayabilir.

Varşova'da görülen dava, Polonyalı bir tedarikçinin, eski Audi modelleri için uyarlanmış yedek radyatör ızgaralarını içeren ürünlerini satışa sunmasıyla ortaya çıktı. Söz konusu ızgaraların Audi'nin dört halkadan oluşan logosuna şeklen benzemesi nedeniyle, otomobil üreticisi soluğu mahkemede aldı.

MAHKEME, AUDİ'Yİ HAKLI BULDU

Reuters'in aktardığına göre, AB Adalet Divanı, Audi'nin izni olmadan, şirketin logosuna benzeyen bir şeklin kullanımının ticaret markası hukukunu ihlal edebileceğine karar verdi.

Mahkeme, "(Şekil), söz konusu yedek parçayı satın almak isteyen halk tarafından görülebilir. Bu durum, söz konusu yedek parça ile AUDI ticaret markasının sahibi arasında maddi bir bağlantı oluşturabilir." açıklamasında bulundu ve nihai kararı Polonya mahkemesine bıraktı.

Peki Polonyalı tedarikçiye ne olacak? Motor1 Türkiye'nin haberine göre, öncelikle ellerinde daha fazla bu parçalardan varsa, hepsinin değiştirilmesi ya da tamamen çöpe gitmesi muhtemel. Audi'nin davanın ardından bir tazminat davası daha açması olasılıklar dahilinde görünüyor. Fakat şimdilik Alman üreticinin böyle bir aksiyon alacağına dair herhangi bir emare yok.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...