Tgrt Haber

Ay fotoğrafları sahte iddiasına Samsung’dan cevap gecikmedi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Mart 2023 12:26 - Güncelleme : 15 Mart 2023 12:28
Ay fotoğrafları sahte iddiasına Samsung’dan cevap gecikmedi

Son birkaç gündür sahte Ay fotoğraflarıyla gündeme gelen Samsung, akıllı telefonlarındaki bu sistemin yanıltıcı olmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Gelişen kamera sensörleri şüphesiz fotoğrafçılıkta çığır açtı. Günümüzde artık profesyonel kameraların yapabildiği pek çok işlemi tek tuşla yapan akıllı telefonlar, bunu daha da ileri seviyeye taşıyarak astrofotoğrafçılık alanında bile önemli yetenekler kazandı.

Android cephesinde Huawei​ ile Samsung​, Ay fotoğraflarıyla herkesi kendilerine hayran bırakmayı başardı. Üst düzey kameraların yanı sıra yapay zekayla da müthiş çekimlere imza atan cihazlar, kullanıcıya da farklı deneyim sunuyor. Ancak son dönemde Samsung’un Ay fotoğrafları için ‘sahte’ iddiası ortaya atıldı. Konuya ilişkin teknoloji devinden açıklama gecikmedi.

SAMSUNG’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Galaxy S23 Ultra, sahip olduğu üst düzey ile önceki amiral gemilerinden çok daha iyi Ay fotoğrafları çekebiliyor. Fakat bazı kullanıcılar bu fotoğrafların sahte olduğunu bazı görsellerle gözler önüne serdi. Buna karşılık Samsung, hile yapılıyor iddialarına cevap verdi. Açıklamada Samsung şu ifadeleri kullandı:

“Bir kullanıcı Ay’ın fotoğrafını çektiğinde, AI (Yapay Zekâ) tabanlı sahne optimizasyon teknolojisi Ay’ı ana nesne olarak algılar ve daha iyi sonuçlar için birden fazla çekim yapar. Ardından bunlar birleştirilir ve görüntü kalitesi ile detaylar geliştirilir. Bu süreçte fotoğrafa herhangi bir ekstra görüntü bindirmesi uygulanmaz.” Samsung, bu altyapıdan memnun olmayanların “Sahne İyileştiriciyi” sistemini isterlerse devre dışı bırakabileceklerini belirtiyor. Yapay zekâ sistemleri, “bilişimsel fotoğrafçılık” altyapısı kapsamında telefonlar ile çekilen her fotoğrafı biz farkında olmadan çok daha iyi hale getiriyor ve getirmeye de devam edecek. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...