Tgrt Haber

Ay'a gönderilen Orion uzay aracı, yolculuk sırasında Dünya'yı görüntüledi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digitaltrends
17 Kasım 2022 10:34 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 10:35
Ay'a gönderilen Orion uzay aracı, yolculuk sırasında Dünya'yı görüntüledi

NASA, Apollo görevinin ardından Ay projesine Artemis I ile yeniden başladı. Kısa süre önce SLS roketi uzaya fırlatılırken, Orion kapsülü yolculuk sırasında Dünya'yı görüntüledi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 50 yıl sonra yeniden geri döndüğü Ay​ projesi için ilk başlangıcı yaptı.

16 Kasım'da dev roketi SLS'yi Ay'a fırlatan NASA​, ArtemisI görevindeki ilk zorlu sınavını geride bıraktı. Daha önceki denemelerde gerek teknik sorun gerek hava koşulları fırlatmaya engel olurken, neyse ki bu hafta gerçekleşen fırlatma sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

DÜNYA'NIN İLK GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

Ay'da 25 günlük göreve gönderilen Orion uzay aracı, yolculuk sırasında Dünya'yı da görüntüledi. 

Gezegenimize ait  görüntüler, Orion'a bağlı bir kamera tarafından video kayda alınarak servis edildi.

NASA, İNSANLI AY HEDEFİNE ADIM ADIM İLERLİYOR

En son 1972'de Apollo ile Ay'a ilk insanı gönderen NASA, aradan geçen 50 yıl sonra Artemis I ile mürettebatlı göreve tekrardan dönüş yaptı.

Florida'da fırlatılan SLS roketi, Orion uzay aracını aya taşıdı. Artemis kapsamında görevlendirilen kapsül, önümüzdeki yıllarda insanlığın Ay'a gitmesi için önemli bir zemin hazırlayacak.

Ay'a üs kurmayı planlayan NASA, öncesinde Orion ile çeşitli incelemeler yapacak. 25 gün sürecek görevin ardından Orion, Kaliforniya'da Pasifik Okyanusu'na indirilecek. 

 

Kaynak: Digitaltrends
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...