Tgrt Haber

Bakan Kacır duyurdu: 'Kamuda yapay zekaya geçişte' vites artırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ağustos 2023 12:34 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 12:36
Bakan Kacır duyurdu: 'Kamuda yapay zekaya geçişte' vites artırıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında "Kamu Yapay Zeka Ekosistemi - 2023" başvurularının açıldığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​, TÜBİTAK​ Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında "Kamu Yapay Zeka​ Ekosistemi - 2023" başvurularının açıldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Bakan Kacır, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesi ve bu alandaki bilgi birikiminin farklı çözümler için kullanılması ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

YAPAY ZEKA KONULU FARKLI TEMALARA ODAKLANILACAK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'nın da müşteri kurum olarak projede yer aldığını vurgulayan Bakan Kacır, bu çağrıda finans teknolojileri, akıllı üretim sistemleri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik, e-ticaret teknolojileri ve akıllı eğitim teknolojileri olmak üzere farklı temalara odaklanılacağına dikkat çekti.

Bakan Kacır, bu alanlarda yapay zeka çözümlerinin yaşamımızın en kritik noktalarına getirilmesini amaçladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu temalardan da anlaşılacağı üzere hayatımızın en ihtiyaç duyulan noktalarına yapay zeka çözümleri getirilmesinin önünü açıyoruz. Bu çağrıyla bilgiyi üreten, geliştiren ve kullanan kurumların bir araya gelmesini hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerini gerçekleştirirken yapay zeka alanında teknolojiyi en iyi kullanan, bu alanda gündemi belirleyen ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz. Araştıran, geliştiren ve ülkemize yararlı olmak için gayret sarf eden tüm araştırmacılarımızın her zaman yanında olduk. Milli Teknoloji Hamlesi ışığında ülkemizi bilim ve teknolojide hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz."

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, çağrının TÜBİTAK ARDEB'e bağlı Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından yayımlandığını açıkladı. Projeye başvuracak konsorsiyumların, TÜBİTAK BİLGEM Yapay Zeka Enstitüsü (YZE) ile başvurudan önce işbirliği protokolü imzalamaları gerektiğine dikkat çekti. Kamu kurumlarının, çağrı kapsamında belirlenen ihtiyaçları YZE tarafından koordine edileceğini ifade etti.

Çağrı başlıklarına yönelik hazırlanacak proje önerilerinin 31 Ekim'e kadar sisteme kaydedilmesi gerekiyor. Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru sistemine https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

(ANADOLU AJANSI)

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...