Tgrt Haber

Bakan Kacır'dan Türksat-6A müjdesi: Testler büyük ölçüde tamamlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 13:41 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 13:42

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat-6A'nın testlerinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu. Kacır, yeni nesil füze ailesi Kuzgun'un 2024 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine gireceğini de açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin haberleşme uydusu Türksat 6A​ ve yeni nesil füze sistemi Kuzgun'a dair kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan, İHA ve insansız deniz aracı platformlarından atılabilecek yeni nesil füze ailesi Kuzgun'un 2024 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine gireceğini duyurdu. 

Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat-6A'nın testlerini büyük ölçüde tamamlandığını duyuran Bakan Kacır,  5 Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi'nin 2024 yılında Türkiye'de kurulacağını söyledi.

TEST ATIŞI BAŞARIYLA YAPILDI

Öte yandan Sefine Tersanesi ile desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Kuzgun-KY (Katı Yakıtlı) Seyir Füzesi, bu yıl içerisinde MARLIN’den gerçekleştirilen balistik bir atış ile başarılı bir şekilde test edilmişti.

Bakan Kacır'dan Türksat-6A müjdesi: Testler büyük ölçüde tamamlandı

İSMAİL DEMİR 'İLK' DİYEREK DUYURMUŞTU

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de sosyal medya hesabından MARLIN SİDA'dan Kuzgun füzesinin test edilmesiyle ilgili açıklama yapmıştı. Demir, 'İnsansız deniz araçlarımıza yeni kabiliyetler kazandırmayı sürdürüyoruz. MARLIN'den katı yakıtlı Kuzgun seyir füzesinin atışıyla bir SİDA'dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti. Bu alanda da en ileri seviyeye gitmeye kararlıyız' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...