Tgrt Haber

Bakan Varank duyurdu: Uzaya gidecek Türk adaylar belli oldu!

25 Ocak 2023 15:28 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 15:41
Bakan Varank duyurdu: Uzaya gidecek Türk adaylar belli oldu!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bilimsel çalışma yapmak için uzaya gönderilecek Türk adayların ismi belli oldu. Bakan Varank gelişmeleri aktardı.

Türkiye'nin insanlı uzay görevi için önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce belirli kriterleri karışılayacak kişiler için başvurular kabul edilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ISS'ye gidecek Türk adayların belli olduğunu açıkladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu​'nda araştırma yapmak için yolculuğa çıkacak Türk vatandaşların ismi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

'YAKIN ZAMANDA TÜRK VATANDAŞINI UZAYA GÖNDERECEĞİZ'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Varank, uzaya gidecek Türk vatandaşlar için şu ifadeleri kullandı:

"Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türk vatandaşını Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndereceğiz. Orada bilimsel deneyleri arkadaşımız gerçekleştirecek" diyen Bakan Varank şunları söyledi:

"Uzay yolcularının seçiminde Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin çok katkısı oldu. Adaylarımız belli, yakın zamanda Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100'üncü yılında bir vatandaşını Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderecek, Türk vatandaşı​ al bayrağımızı uzay istasyonunda temsil edecek."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...