Tgrt Haber

Banka hesaplarınızı hortumlayan 5 Android uygulaması: Telefonunuzdan hemen silin

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
20 Ekim 2024 09:26 - Güncelleme : 20 Ekim 2024 11:20

Google Play Store'da yer alan ve bankacılık bilgilerinizi çalan 5 tehlikeli uygulama tespit edildi. Bu uygulamalar telefonunuzu tamamen kontrol edebiliyor ve banka hesaplarınıza erişerek paranızı çalabiliyor. İşte telefonunuzdan hemen silmeniz gereken uygulamalar.

Akıllı telefon​ kullanıcılarını tehdit eden yeni bir gizlilik tehlikesi ortaya çıktı. Mobil cihazlarından bankacılık​ işlemleri yapanları hedef alan kötü amaçlı uygulamalar olduğu belirtildi. Hesap bakiyenizi "tam takır kuru bakır" hale getiren ve ThreatFabric'in raporuyla Google Play Store​'dan kaldırılan söz konusu uygulamaları, cihazınızda yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor.


BU 5 UYGULAMAYI DERHAL KALDIRIN

ThreatFabric'in yayınladığı raporda, banka bilgilerinizi çalmayı amaçlayan ve Antsa trojanı içeren 5 uygulama tespit edildi. Listede adı geçen uygulamaların, "Cihaz Ele Geçirme (DTO)" özelliğiyle telefonunuzu tamamen kontrol edebildiği belirtildi. Ayrıca bilgilerinizi ele geçirerek banka hesaplarınıza erişebildiği ve ciddi maddi kayıplara yol açabildiği bildirildi.

Banka hesaplarınızı hortumlayan 5 Android uygulaması: Telefonunuzdan hemen silin - 1. Resim


Google Play Store'dan kaldırılmadan önce 150-200 bin kez indirildiği tahmin edilen bu uygulamalar şu şekilde sıralanıyor:

  • Phone Cleaner / File Explorer
  • PDF Viewer - File Explorer
  • PDF Reader - Viewer & Editor
  • Phone Cleaner: File Explorer
  • PDF Reader: File Manager

Banka hesaplarınızı hortumlayan 5 Android uygulaması: Telefonunuzdan hemen silin - 2. Resim


ZARARLI YAZILIM HANGİ ÜLKELERDE ETKİLİ

Zararlı yazılımın özellikle İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Slovakya, Slovenya ve İspanya gibi ülkelerdeki kullanıcıları hedef aldığı, gelen bilgiler arasında. Virüsün Samsung marka akıllı telefonlara ve diğer markaların cihazlarına bulaştığı öğrenildi.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif20 Ekim 2024 09:29

Bu çok kötü ya, kim bilir kaç kişi bu uygulamaları indiriyor ve parasını çalıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...