Tgrt Haber

Başkent'te TOGG sürprizi, gören şoke oldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 14:23 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 14:41

Yerli ve milli otomobilimiz TOGG, Ankara'da Millet Kütüphanesi'nde ziyarete açıldı. Kütüphaneye gelen vatandaşlar ve öğrenciler milli otomobil TOGG sürprizi ile karşılaştı. Görenler izlemeye doyamadı.

Ankara​'da Millet Kütüphanesi'ni ziyaret edenler, yerli ve milli otomobil TOGG​ sürprizi ile karşılaştı. Anadolu kırmızısı rengiyle vatandaşların beğenisine sunulan TOGG, minik öğrencilerden de yoğun ilgi gördü. TGRT Haber muhabiri Merve Özcan, o anları aktardı.

Türkiye​'nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı olan TOGG T10X, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan Millet Kütüphanesi bahçesinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Millet Kütüphanesi'ni ziyarete gelen yüzlerce öğrenci ve vatandaş, Anadolu kırmızısı rengindeki TOGG sürprizi ile karşılaştı. Kimileri milli araçla fotoğraf çektirirken kimi uzun süre aracı inceledi. Minik öğrenciler ise ilk kez gördükleri Türkiye'nin otomobilini çok beğendiklerini ifade etti.

ANADOLU SİMGELERİ DAMGA VURDU

Ziyarete açılan TOGG modeli Gemlik, Kula, Kapadokya, Oltu, Pamukkale ve Anadolu renginden oluşuyor. Millet Kütüphanesi'nde olan Anadolu renginden oluşan otomobil. 180 bin kişi TOGG’a başvurdu, 20 bin kişi almak için hak kazandı. Çevre dostu, elektrikli bir araç. Anadolu’nun simgesi lale deseninden ilham alınarak tasarlandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...