Tgrt Haber

Başvuru yapıldı... Uydudan internet hizmeti sunan Starlink, Türkiye'ye geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
21 Eylül 2023 10:41 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 10:42
Başvuru yapıldı... Uydudan internet hizmeti sunan Starlink, Türkiye'ye geliyor

Elon Musk'un uydudan internet hizmeti sunan "Starlink" girişimi Türkiye'de faaliyet gösterebilmek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) onay istedi. Bakan Yardımcısı Sayan, SpaceX ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve 25 Eylül'de bir toplantı daha yapılacağını belirtti.

Elon Musk​'un SpaceX​ şirketinin bir girişimi olan Starlink, Türkiye​'de faaliyet göstermek üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) lisans başvurusunda bulundu.

Uydu bağlantısı üzerinden internet hizmeti sunan şirket çeşitli Avrupa ve Asya ülkeleri ile ABD'de kullanılabiliyor. Geçtiğimiz aylarda Starlink'in web sitesinde, servisin Türkiye'de 2024 yılında kullanıma açılmasının planlandığı belirtilmiş, ancak net bir tarih verilmemişti.

BTK​'DA 'STARLİNK' TRAFİĞİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız."

https://twitter.com/ofatihsayan/status/1704567213271748657

Bu arada Starlink, web sitesindeki kapsama haritasında da ufak bir değişiklik yaptı. Hizmetin hangi ülkelerde aktif olduğunu ve aktif edilmeyi bekleyen ülkelerin listesinin bulunduğu bu haritada artık Türkiye için "Yasal onay bekleniyor" uyarısı yer alıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile sektördeki paydaşların 25 Eylül'de gerçekleştireceği toplantının ardından, Starlink'in Türkiye'deki akıbetini netleştirecek bir açıklama yapılması bekleniyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremde Elon Musk, Türk hükümetinin onayını almaları halinde Starlink'i Türkiye'de aktif edebileceklerini söylemişti. Fakat Türksat'in uydularının yeterli kapasitede olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...