Tgrt Haber

Baykar, Ukrayna fabrikasının inşasına başladı; TB2 ve AKINCI'nın yeni üretim hedefi açıklandı

07 Şubat 2024 15:40 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 15:52
Baykar, Ukrayna fabrikasının inşasına başladı; TB2 ve AKINCI'nın yeni üretim hedefi açıklandı

Baykar'ın Ukrayna'da inşa edeceği fabrikayla ilgili Haluk Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar, yıllık 120 adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın inşasına başlandığını açıkladı. Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın 2024 yılındaki üretim adedi hedeflerini de paylaştı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirketin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınlarında yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek ve Bayraktar TB2 veya TB3 modellerini üreteceği fabrikasını inşa etmeye başladığını söyledi.

Bayraktar, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenen World Defense Show'da yaptığı açıklamada, "Fabrikamız inşa ediliyor. Tamamlamak için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var ve ardından iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz." diye konuştu.

ÜRETİM KAPASİTESİ BELİRLENDİ

Haluk Bayraktar'a göre fabrika büyük olacak ve yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek. Üretim kapasitesi ise yıllık 120 adet olacak. Ancak Bayraktar bu fabrikada TB2 mi TB3 mü üretmeye odaklanacaklarına henüz karar vermedikleri bilgisini de aktardı.

Baykar, Ukrayna fabrikasının inşasına başladı; TB2 ve AKINCI'nın yeni üretim hedefi belli oldu - 1. Resim

SUUDİ ARABİSTAN'DA DA ÜRETİM YAPILACAK

Haluk Bayraktar, firmanın önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan'da üretime başlama planlarının da yolunda gittiğini kaydetti.

AKINCI ÜRETİMİ İKİYE KATLANIYOR

Bayraktar, bu yıla bakıldığında firmanın 2023 yılında 36 adet olan AKINCI silahlı insansız hava aracının yerli üretimini ikiye katlamayı, TB2 üretiminin ise değişmeyerek 230 adette kalacağını sözlerine ekledi. Kızılelma ve TB3 insansız hava araçlarının yeni modellerini de "onlarca" üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.

TB3'ÜN TEST SÜRECİ SORUNSUZ İLERLİYOR

Öte yandan Bayraktar TB3'ün testleri de sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Son olarak Selçuk Bayraktar, TB3'ün Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladığını açıkladı. Böylece SİHA 16. test uçuşunu da atlatmış oldu.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...