Tgrt Haber

Bayraktar KIZILELMA'dan sonra bir insansız savaş uçağı müjdesi daha! 'Bekleyin, yakında geliyor'

11 Kasım 2022 10:16 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 10:13
Bayraktar KIZILELMA'dan sonra bir insansız savaş uçağı müjdesi daha! 'Bekleyin, yakında geliyor'

Baykar tarafından geliştirilen yerli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA heyecanla beklenirken, yeni bir insansız savaş uçağının da müjdesi verildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TUSAŞ tarafından geliştirilen İnsansız Savaş Uçağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yerli ve milli insansız hava araçları, füzeler ve daha birçok proje seri üretime devam ediyor. Türkiye’nin insansız savaş uçağı Bayraktar​ KIZILELMA’dan sonra yeni bir insansız savaş uçağının daha müjdesi verildi.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da gerçekleştirilen Indo Defence Savunma Sanayii Fuarı’nda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SavunmaSanayiST.com’un sorularını cevapladı. Demir, TUSAŞ​ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda insansız sistemler, ihracatta başı çekiyorlar. Türkiye​ ihracatta başı çekiyorlar. Türkiye, bu konuda lider ülke olduğunu gösterdi. BAYKAR ve TUSAŞ bu konuyu Dünya gündeminde tutuyorlar. Bu süreç devam edecek tabii ki ama ürün çeşitlendirilmesi ve ürünlerin üzerindeki kabiliyetlerin arttırılması, süreklilik arz etmesi gerektiren bir konu. Bunu da yapıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

YAKINDA GELİYOR

“TUSAŞ’tan da bir insansız savaş uçağı görecek miyiz?” sorusunu cevap Prof. Dr. İsmail Demir, “O da hatta, bekleyin onu da.” ifadesini kullandı.
Geliştirilecek İHA’nın, ANKA platformunu baz alacağı ve jet motora sahip olacağı üzerinde duruluyor. Gelecek yıl ilk uçuşunu yapması planlanan insansız savaş uçağı, yaklaşık 6 ton azami kalkış ağırlığına sahip olacak şekilde tasarlandı.

CENK VE TAYFUN AÇIKLAMASI

İsmail Demir, Roketsan tarafından geliştirilen TAYFUN ve CENK  balistik füzeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, “CENK ve TAYFUN, aslında bizim için yeni değil, uzun zamandır gündemimizde olan konular. Bunlar, ürün haline geldikçe ortaya çıkacaklar. Bu konuda muhtelif kabiliyetler, tepki sistemleri, menziller ve faydalı yüklerle ilgili çok sayıda çalışma yapmak gerekiyor bunlar da yapılıyor. CENK de bunlardan birisi. İnşallah onu da gündeme geldiğinde hep birlikte göreceğiz.” ifadelerine yer verildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Faruk25 Aralık 2022 04:01

Chp gitsin tekerlerine baksın :)))

Fikret Canbey14 Kasım 2022 09:33

Bu iha ve siha yapımına kim katkı yaptıysa ve bütün çalışanlardan Allah razı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...