Tgrt Haber

Bayraktar taarruza hazır: TB3, 5. testi tamamladı, iniş takımlarını ilk kez kapattı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 20:33 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 01:03

Türk şirketi BAYKAR'ın imzasını taşıyan yerli üretim silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3, orta irtifadaki sistem performansının ölçüldüğü 5. uçuş testini başarıyla geçti. İniş takımlarını ilk kez kapatan Bayraktar TB3, sahalara çıkmak için gün sayıyor. 

Bayraktar TB3​ SİHA'nın test aşaması devam ediyor. Tekirdağ​'ın Çorlu​ ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen beşinci uçuş testinde, Milli SİHA orta irtifada performans testi yaptı.

Test sırasında, iniş takımları kapalı bir şekilde ilk kez kullanıldı. İniş takımları kapalı şekilde 6 saatlik uçuş testini başarıyla tamamladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​, "Bayraktar TB3 5. uçuş testini de başarıyla tamamladı" dedi. 

https://twitter.com/Selcuk/status/1722992569167024599

İLK UÇUŞUNU 27 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRDİ 

27 Ekim Cuma günü, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın liderliğinde, Cumhuriyet Bayramı'na sadece iki gün kala, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk uçuş testi büyük bir başarıyla tamamlandı.

Saat 08.30'da havalanan Bayraktar TB3, yer testlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından, havada sistem tanımlama testlerini de başarıyla geçerek 1 saatlik bir uçuş gerçekleştirdi. Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilme kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3'ün ilk uçuşu, dünya havacılığı için heyecan verici bir dönemin habercisi oldu. İlk uçuşunu TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motorla gerçekleştiren Bayraktar TB3, 170 beygir güç üreten deniz şartlarına uyumlu motoruyla dikkat çekti.

BAYRAKTAR TB3'ÜN ÖZELLİKLERİ 

Kısa süre içerisinde Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlara, SATCOM faydalı yüküne, 1450 kilogram kalkış ağırlığına, 24 saat havada kalış süresine, 6 adet silah istasyonuna ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneğine sahip.

Temel Uçuş Performans Kriterleri:

  • 14 Metre Kanat Açıklığı
  • 8.35 Metre Uzunluk
  • 2.6 Metre Yükseklik
  • 1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı
  • 125 knots-160 knots TAS Seyir Hızı – Maksimum Hız
  • 280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi
  • 24+ Saat Havada Kalış Süresi

Gelişmiş Özellikler:

  • Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
  • Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
  • Otomatik İniş ve Kalkış
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...