Tgrt Haber

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti! Rampadan uçtuğu anlar paylaşıldı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2024 03:50 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 03:59

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı. Baykar, sosyal medyasından uçuş anını paylaştı.

Türkiye​ son yıllarda insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) konusunda büyük bir gelişim gösterdi. Türkiye'nin savunma sanayindeki başarısının en yeni örneklerinden biri olan Bayraktar TB3​'ün de başarılı test aşamaları sürüyor.

BAYRAKTAR TB3'DEN BİR BAŞARI DAHA: RAMPA TESTİNİ GEÇTİ

Baykar​'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, test süreçlerinde önemli bir başarıya daha imza attı.

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti! Rampadan uçtuğu anlar paylaşıldı - 1. Resim

Baykar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3'ün rampa kalkış testini başarıyla tamamladığını açıkladı.

GELİRLERİNİ İHRACATTAN ELDE ETTİ

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA​ Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde etti.

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti! Rampadan uçtuğu anlar paylaşıldı - 2. Resim

2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olduğu açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

BAYKAR'IN İHRACAT BAŞARISI VE ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER

Son yıllarda gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 3’te 1’ini tek başına yaptı.

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti! Rampadan uçtuğu anlar paylaşıldı - 3. Resim

Dünyanın en büyük SİHA​ ihracatçısı olan Baykar’ın hâlihazırda imzalanan sözleşmelerinin %97.5’i ihracat kaynaklıdır.

Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Merve12 Eylül 2024 05:18

Bu milletimizin gururu, bayrağımızı yakından gözetleyen gözlerimiz olsun inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...