Tgrt Haber

Microsoft, Activision - Blizzard'ın resmen sahibi oldu: Call of Duty, Game Pass'e geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
13 Ekim 2023 10:45 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 17:30
Microsoft, Activision - Blizzard'ın resmen sahibi oldu: Call of Duty, Game Pass'e geliyor

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), Microsoft'un Activision - Blizzard'ı satın alımına onay verdi. CMA'dan yapılan açıklamada, Activision'un bulut oyun haklarının Ubisoft'a devredilmesiyle Microsoft'un pazarda tekel olamayacağına karar verildiği aktarıldı.

Microsoft​'un Activision​ - Blizzard​ şirketini 68,7 milyar dolara satın alımında sona gelindi. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), bir süredir inceleme altında tuttuğu anlaşmayı onayladığını duyurdu.

Böylece teknoloji devi Microsoft, Call of Duty, Diablo, Warcraft, Candy Crush gibi oyunların geliştiricisi ve yayıncısı olan Activision - Blizzard şirketinin resmen sahibi oldu.

MİCROSOFT, ACTİVİSİON'UN SAHİBİ

CMA Başkanı Sarah Cardell, "Activision'un bulut oyun haklarının Ubisoft'a satılmasıyla, Microsoft'un hızla gelişen bu pazarda hakimiyete sahip olmasını engellemiş olduk. Dünyada bunu başarabilen tek rekabet kurumuyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Microsoft, Birleşik Krallık'ın düzenleme kurumunu ikna edebilmek için, Activision - Blizzard'ın bulut oyun haklarını 15 yıllığına Fransalı video oyunu geliştiricisi Ubisoft'a devretmişti. Böylece şirkete resmi olarak sahip olsa da, oyunları cloud gaming platformlarına lisanslama hakkından feragat etmiş oldu.

CMA'nın da en büyük endişesi buydu. Yetkililer, Activision'a sahip olması halinde Microsoft'un bulut oyun pazarında tekel olarak rekabeti engelleyeceğini düşünüyordu.

"SON ENGELİ AŞTIK" AÇIKLAMASI

Microsoft Başkanı Brad Smith, şirketin CMA'nın kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Smith, X'teki (eski adıyla Twitter) paylaşımında "Dünya çapında oyunculara ve oyun endüstrisine fayda sağlayacağına inandığımız bu satın alma işlemini kapatmak için son düzenleyici engeli aştık." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/BradSmi/status/1712711053552107606

Activision - Blizzard CEO'su Bobby Kotick ise çalışanlarına gönderdiği e-posta mesajında, "Anlaşmayı kapatmak için artık gerekli tüm yasal onaylara sahibiz. Dünya çapında daha fazla oyuncuya eğlence getirmeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.

Microsoft, önümüzdeki 10 yıl içerisinde çıkacak Call of Duty oyunlarını PlayStation'da tutacak. Ayrıca Activision'un oyunları kısa süre içerisinde Ubisoft'un aylık abonelik servisi Ubisoft+'a eklenecek.

ACTİVİSİON, GAME PASS İÇİN 2024'E İŞARET ETTİ

Bu arada Activision - Blizzard, 2024 yılında oyunlarını Xbox Game Pass platformunda yayınlamayı planlıyor. Daha önce Xbox Üst Yöneticisi (CEO) Phil Spencer, bir oyun firmasını satın aldıktan sonra oyunlarını Game Pass'e getirmenin kolay olmadığını ve bunun uzun bir süreci gerektirdiğini açıklamıştı 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...