Tgrt Haber

Beyin çipi insanlarda test edilecek… Elon Musk, 'Neuralink' için yeni gelişmeyi tarih vererek duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mashdigi
19 Haziran 2023 10:48 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 10:49
Beyin çipi insanlarda test edilecek… Elon Musk, 'Neuralink' için yeni gelişmeyi tarih vererek duyurdu

Yaptığı her işiyle gündeme gelen Elon Musk, Neuralink şirketi ile çok yakında beyin çipini insanlara takacak. Ünlü milyarder, bu testlere ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Twitter, SpaceX, Tesla ve Neuralink​ şirketlerinin sahibi Musk, yaptığı her işiyle dünya gündemindeki yerini koruyor. Ünlü milyarderin en dikkat çeken işlerinden biri ise Neuralink çipleri.

Birkaç senedir üzerine çalışılan, hatta hayvanlar üzerinde gerçekleşen testlerinde başarı yakalayan Neuralink, şimdi insanlı testlere başlıyor.

ELON MUSK’TAN YENİ AÇIKLAMA

Fransa’nın Paris​ şehrinde düzenlenen VivaTech etkinliğinde bulunan Elon Musk​, beyin-bilgisayar bağlantı teknolojisi Neuralink’e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Musk’ın açıklamasına göre Neuralink’in insan denemesi, cihazı felçli veya ampute bir hastaya yerleştirecek. Ancak kaç hastada test edileceği ve denemenin ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgi henüz yok.

Beyin çipi insanlarda test edilecek… Elon Musk, 'Neuralink' için yeni gelişmeyi tarih vererek duyurdu

Buna ek olarak Elon Musk, Neuralik insanlı denemelerinin bu yıl içerisinde başlayacağını açıkladı. Ünlü milyarder, yıl bitiminden önce beyin çiplerini insanlarda test etmeye başlayacak. Söz konusu testlerden önce FDA, geçtiğimiz günlerde bu testler için herhangi bir sorun görmemiş, Musk’ın şirketine yeşil ışık yakmıştı.

Neuralink, şu ana kadar domuz, maymunlar ve diğer hayvanlar üzerinde test edildi. Bu testlerden çoğunluğu ise başarıyla sonuçlandı.

Kaynak: mashdigi
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: Mashdigi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...