Tgrt Haber

Bilim adamlarından korkutan araştırma: Dünya'da cehennemi yaşayacağız

26 Nisan 2023 16:50 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 16:58
Bilim adamlarından korkutan araştırma: Dünya'da cehennemi yaşayacağız

İklim değişikliği gezegenimiz için büyük tehlike oluştururken, bilim insanlarından korkutan bir uyarı daha geldi. Son araştırma bazı ülkeler için tehlike çanlarını çalmaya başladı.

Dünya'yı tehlikeye atan en büyük sorunlardan biri iklim krizi​. Yıllardır bunun üzerine bilimsel çalışmalar yapılsa da, ne yazık ki vatandaşların duyarsızlığı yaşadığımız gezegeni daha kötü hale getiriyor.

Bilim insanları tarafından yapılan son araştırma ise ne yazık ki bu tehlikenin ciddiyetini bir kez daha gündeme getiriyor. 

CEHENNEM SICAKLIKLARI YAŞANACAK

Bristol Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırma, milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atan cehennem sıcaklarının gelecğini işaret ediyor. Özellikle sağlık sisteminin düşük olduğu ülkelerde, ölüm risklerinin artabileceği de yine akıllara korku dolu anları getiriyor.

Bilim adamlarından korkutan araştırma: Dünya'da cehennemi yaşayacağız

Araştırma ekibinden Profesör Dann Mitchell, “Dünya genelinde beklenmedik sıcak hava dalgalarının on binlerce kişinin ölümüne yol açtığını gördük. Hazırlıklı olmak hayat kurtarır” dedi. Hükümetleri acilen önlem almaya davet eden Mitchell, rekor sıcaklıkların her yerde her an görülebileceğini ifade etti.

Öte yandan uzmanlara göre  “istatiksel olarak önlenebilir” aşırı hava olayları 1959-2021 arasında analiz edilen bölgelerin yüzde 31'inde görüldü. Bugüne kadar iklim değişikliği konusunda şanslı sayılan ülkelerin de önlemlerin yetersizliği nedeniyle krizden en çok etkilenen ülkeler olacağının altı çizildi.

Kaynak: CNN
DERLEME: Okan Güleş

Kaynak: CNN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...