Tgrt Haber

Bilim dünyasında şaşırtan keşif: Göktaşında iki yeni mineral bulundu!

30 Kasım 2022 10:27 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 10:32
Bilim dünyasında şaşırtan keşif: Göktaşında iki yeni mineral bulundu!

Bilim dünyasında yeni gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Araştırmacılar bu kez bir göktaşının içerisinde iki yeni mineral keşfetti.

Evrene dair pek çok araştırma yapılırken, uzmanlar yakın zamanda göktaşlarıyla ilgili önemli bir keşfe daha imza attı. Somali’de göktaşının içerisinde iki yeni mineral​ bulundu. Söz konusu mineraller bilim dünyasında da şaşkınlığa neden oldu.

17 tonluk El Ali göktaşının içerisinde bulunan minerallar, Somali’de keşfedildi. Dünya’da daha önce hiç görülmeyen mineraller, birçok açıdan yapılacak yeni keşiflere de ışık tutuyor.

2 YENI MINERAL BULUNDU

Söz konusu buluş ile, asteroitlerin nasıl oluştuğuna dair önemli ipuçları elde edilebilir.

Live Science'ın haberine göre yeni mineraller; 2020'de bulunan 17  tonluk El Ali göktaşından alınan 70 gramlık tek bir dilimin içinden çıktı.

Bilim dünyasında şaşırtan keşif: Göktaşında iki yeni mineral bulundu!

Konuyla ilgili Yer ve Atmosfer Bilimleri Bölüm profesörlerinden ChrisHerd, "Yeni bir mineral bulduğunuzda, bu, gerçek jeolojik koşulların, kayanın kimyasının daha önce bulunanlardan farklı olduğu anlamına gelir." dedi.

Araştırmacılar El Ali'yi, küçük silikat parçalarıyla beneklenmiş meteorik demirden yapılmış bir tür olan Demir IAB kompleks göktaşı olarak sınıflandırdı.

Öte yandan, ana asteroitlerinin oluştuğu koşulları anlamak için göktaşlarını daha fazla araştırma planlanıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...