Tgrt Haber

Bilim insanları bunu da yaptı: 48.500 yıllık virüs canlandırıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 Kasım 2022 19:20 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 19:28
Bilim insanları bunu da yaptı: 48.500 yıllık virüs canlandırıldı

Bilim insanları tarafından yapılan son çalışma epey ses getirdi. Uluslararası araştırma ekibi, 48.500 yıl sonra bir virüsü yeniden hayata dönderdi.

Bilim insanları​ Buzul Çağı için incelemeler yapmaya devam ediyor. Sibirya​'nın eski ve donmuş topraklarında çalışan kişilere göre bu toprakların erimesi Dünya'nın iklimsel dengesini bozuyor.

Uluslararası ekip, Sibirya permafrostunda (donmuş toprak) keşfedilen dokuz antik virüsün bir laboratuvarda amipleri enfekte ettiğini gözlemledi. Araştırmacılar bunun üzerine bu tip eski virüslerin hâlâ canlı organizmaları enfekte etme yeteneğine sahip olduklarını söyledi.

50.000 YAŞLARINDA VIRUS

Yeni keşfedilen virüs​, rapora göre  50.000 yaşlarında. Fransa’daki Aix-Marseille Üniversitesi’nden Jean-Michel Claverie, New Scientist’e “48.500 yıl bir dünya rekoru” dedi. Ekip, son çalışmalarında toplam yedi antik virüs üzerinde çalıştı.

Rusya, Fransa ve Almanya’dan bilim insanlarının yer aldığı grup, daha önce 30.000 yaşında olan iki antik virüsü yeniden canlandırmayı başarmıştı. Ekip tarafından keşfedilen ve canlandırılan yeni virüsler ise şimdiye kadar yeniden canlandırılan en eski virüsler olarak kabul ediliyor.

Bilim insanları bunu da yaptı: 48.500 yıllık virüs canlandırıldı

Claverie, “Gerçek bir tehlike var. Her gün bakteri ve virüsler çıkıyor. Ancak şu ana kadar potansiyel tehlikenin seviyesini kesin olarak belirlemek mümkün değil” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...