Tgrt Haber

Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: sciencealert / çeviri
27 Ağustos 2024 10:17 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 10:20
Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor

Güneş'in sıcak ışıklarının asla ulaşamadığı Alaska kıyılarındaki okyanusta bilim insanları gizemli bir cisim keşfetti. Sul altı aracı altın renkli bir küre buldu. Araştırmacılar altına benzetilen küreyi incelemek için çeşitli aşamalardan geçti ve dikkat çeken yorumlar yaptı.

Bilim insanlarının Alaska​ kıyılarındaki okyanus​ yüzeyinde bulduğu cisim araştırmacıları hayrete düşürüyor. Güneş'in sıcak ışığının asla nüfuz edemediği okyanus​ yüzeyinin yaklaşık 3.300 metre (2 mil) altında, NOAA Ocean Exploration'ın uzaktan kumandalı su altı aracı garip, altın​ renkli bir küreye rastladı.

Geçtiğimiz yıl bir keşif gezisi sırasında karşılaşılan tuhaf su altı nesnesi, yaklaşık 10 santimetre (4 inç) çapında, bir tarafında delik bulunan ve üzerinde beyaz süngerler bulunan bir kayaya "sıkıca yapışmış" halde bulundu.

Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor - 1. Resim

GİZEMLİ TÜRE AİT

Keşif yapan bilim insanları gizemli kürenin ne olabileceği hakkında kesim yorum yapmadı. Dalışın canlı yayını gerçekleştiren araştırmacılar gizemli bir türe ait yumurta kılıfı, ölü bir sünger veya bir mercan yorumunda bulundu.

''KESİNLİKLE BÜYÜK BİR DELİK''

Bir araştırmacı canlı yayın sırasında "Kesinlikle büyük bir delik var, yani bir şey içeri girmeye ya da dışarı çıkmaya çalışmış" dedi.

İngiltere'deki Plymouth Üniversitesi'nden derin deniz ekolojisti Kerry Howell bir röportajında "Eğer bir yumurtaysa, gerçekten ilginç olan soru bunun kimin yumurtası olduğudur. Oldukça büyüktür. Bu küçük bir balık yumurtası değil. Bu büyük bir şeydir" dedi. Araştırmacılar nesneye dokunduğunda yumuşak olduğunu anladılar ardından daha ileri inceleme için vakum yoluyla topladılar.

Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor - 2. Resim

ALTIN​ KÜREYE BENZETİLİYOR

NOAA Ocean Exploration keşif koordinatörü Sam Candio, "Altın küreyi toplayıp gemiye getirmeyi başardık ama biyolojik kökenli olması dışında kimliğini tespit edemedik.'' dedi.

Kaynak: sciencealert / çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...