Tgrt Haber

Bilim insanlarından korkutan açıklama: 'Gezegen katili' asteroid Dünya'yı tehdit ediyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Chinadaily
02 Kasım 2022 14:03 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 14:09
Bilim insanlarından korkutan açıklama: 'Gezegen katili' asteroid Dünya'yı tehdit ediyor

Bilim insanları, Dünya ile yolları kesişebilecek potansiyele sahip ‘katil asteroid’ keşfettiklerini açıkladılar. 

Carnegie Bilim Enstitüsü'nün Dünya​ ve Gezegenler Laboratuvarı'ndan gök bilimci Scott Sheppard, şu ana kadar yaklaşık 1,5 kilometre çaplarıyla "gezegen katili" olarak nitelendirilen boyutta, Dünya'ya yakın 2 asteroid​ keşfettiklerini duyurdu. Asteroidin boyutu, onu dünya için  son 8 yılda tespit edilen en büyük potansiyel tehlike yapıyor.  Bir nesnenin potansiyel olarak tehlikeli kabul edilebilmesi için Dünya'nın 7,5 milyon kilometre yörüngesinde olması ve çarpma durumunda büyük hasara neden olacak kadar büyük olması gerekiyor. 

TEPİT EDİLMESİ ZOR 

Bu asteroidlerden yalnızca "2022 AP7"nin Dünya için potansiyel tehlike oluşturacak yörüngede bulunduğu açıklandı. “Gezegen katili" asteroid daha önce Dünya ile Venüs arasında bir yerde bulunuyordu ve bu nedenle tespit edilmesi zordu. Zira gökbilimciler bu alanı incelemek için Güneş yönüne doğru bakmak zorundalar. James Webb veya Hubble gibi teleskoplar, optik hassasiyeti nedeniyle bu yönde kullanılamıyor.

"2022 AP7" asteroidinin ne zaman akut bir tehlike oluşturacağı bilinmiyor. 

Kaynak: Chinadaily

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...