Tgrt Haber

Bill Gates’i kara kara düşündüren yatırım: 44 milyar dolar zarar etti

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
11 Ekim 2024 09:31 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 09:38
Bill Gates’i kara kara düşündüren yatırım: 44 milyar dolar zarar etti

Microsoft'un büyük yatırımlarla desteklediği yapay zeka öncüsü OpenAI'nin 2029 yılına kadar kârlı bir şirket haline gelmesinin beklenmediği bildirildi.

The Information tarafından 9 Ekim Çarşamba günü yayımlanan finansal rapor, OpenAI'nin devam eden yapay zeka​ geliştirme çalışmalarına bağlı olarak yüksek yatırım ve operasyon maliyetlerine dikkat çekti.

Bill Gates’i kara kara düşündüren yatırım: 44 milyar dolar zarar - 1. Resim


44 MİLYAR DOLARLIK REKOR ZARAR

Microsoft’un büyük bir paya sahip olduğu OpenAI'nin, 2026 yılına kadar 14 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor. 2023’ten 2028’e kadar ise toplam zararların 44 milyar dolara ulaşabileceği öngörülüyor.

Ancak bu zorluklara rağmen, şirketin yapay zeka teknolojisi ve iş ortaklıklarından elde edeceği gelirlerle 2029’a kadar yıllık 100 milyar dolarlık satış rakamına ulaşmayı hedeflediği belirtiliyor.

Bill Gates’i kara kara düşündüren yatırım: 44 milyar dolar zarar - 2. Resim


Microsoft​, OpenAI’nin yükselişinden en büyük faydayı sağlayan şirket olarak dikkat çekiyor. Son birkaç yılda rekor kazançlar elde eden Microsoft’un, OpenAI’nin uzun vadeli büyümesinden de kazanmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Raporda, Microsoft’un OpenAI’nin gelirlerinin %20’sine hak kazandığı ifade ediliyor. Bununla birlikte, Microsoft yöneticileri son bir yıldır kendi yapay zeka alanındaki gücünü vurgulamaya devam ediyor. Ancak, OpenAI’nin bu büyümedeki rolü göz ardı edilemez.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe11 Ekim 2024 10:03

Yapay zekanın geleceği bu kadar heyecan verici ama kâr odaklı olması biraz üzücü bence , teknoloji hepimizin yararına olmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...