Tgrt Haber

Binlerce kişi çıkarıldı yine yetmedi: Meta toplu bir çıkarmaya daha hazırlanıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
19 Nisan 2023 10:48 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 11:42
Binlerce kişi çıkarıldı yine yetmedi: Meta toplu bir çıkarmaya daha hazırlanıyor!

Çoğu sosyal medya platformunun çatı şirketi Meta, binlerce kişiyi işten çıkardı ve bu çıkarmalarıyla epey gündeme gelmişti. Şimdi ise Mark Zuckerberg yönetimdeki şirket yeni bir toplu çıkarıma daha hazırlanıyor.

Teknoloji şirketlerinin toplu işten çıkarmaları birkaç aydır devam ediyor. Başta Twitter​ olmak üzere Amazon​, Toyota​ ve Meta​ binlerce kişiyi işten çıkardı. 

Meta'nın bu konuda acımasız olduğu herkes tarafından görülürken, şirketin yöneticisi Mark Zuckberg yeni toplu bir çıkarmaya daha hazırlanıyor. Daha önce 11.000 kişinin çıkarılması tepki toplarken, yine buna çok yakın bir sayıda işten çıkarma daha olacak.

10.000 KİŞİ DAHA ÇIKACAK

Techrunch'ın aktardığına göre Meta, kinci işten çıkarma kapsamında yaptığı açıklamada 10.000 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı. 

PEKİ META NEDEN BU KADAR PERSONEL ÇIKARIYOR?

Herkesin aklında olan sorulardan biri Meta'nın neden bu kadar işten çıkarma yaptığı. 

Teknoloji devinin işten çıkarma kararının arkasında birkaç neden var. Bunlardan ilki, COVID-19 pandemisinin etkisiyle dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk.

Meta'nın gelirinin büyük bir kısmı reklamlardan geliyor ve reklam harcamaları da ekonomik duruma bağlı olarak değişiyor. Pandeminin başında, insanların daha fazla çevrimiçi vakit geçirmesiyle Meta'nın geliri artmıştı ancak pandeminin sona ermesiyle birlikte bu durum tersine döndü.

Öte yandan Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, gelirlerinin beklediklerinden çok daha düşük olduğunu ve bunun için kendisinin sorumlu olduğunu itiraf etti.

 

Kaynak: Tecrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...