Tgrt Haber

Binlerce kişiyi kovmuştu: Mark Zuckerberg servetine servet kattı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
28 Nisan 2023 14:06 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 14:07
Binlerce kişiyi kovmuştu: Mark Zuckerberg servetine servet kattı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta son aylarda 10 binden fazla çalışanı işten çıkardı. CEO Mark Zuckerberg ise ekonomik durgunluktan etkilenmezken, servetine servet kattı.

Teknoloji ve metaverse​ odaklı Meta​ Platforms şirketi yayınladığı kazanç raporunda, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 3 gelir artışı yaşadıklarını bildirdi. Son üç çeyrekte kaydedilen gelir düşüşünü ise engellemeyi başardıklarını açıkladı.

Meta hisseleri, ilk çeyrekte toplam 28,6 milyar dolarlık gelir bildirmesinin ardından Perşembe günü yüzde 14 artış gösterdi. Bu durum en çok Meta CEO'su Mark Zuckerberg​'e yaradı. Zuckerberg'in serveti, şirketin hisselerindeki artışın etkisiyle 10 milyar dolar artarak 87 milyar dolar seviyesini aştı.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ ARASINDA

Bloomberg tarafından hazırlanan Milyarderler Endeksi'ne göre Mark Zuckerberg şu anda gezegendeki en zengin 12. kişi. Facebook​'un kurucu ortağı servetinin büyük bölümünü Meta'daki yüzde 13 hissesinden alıyor. Forbes'e göre ise net serveti 85 milyar dolar civarında.

Binlerce kişiyi kovmuştu: Mark Zuckerberg servetine servet kattı!

Zuckerberg ayrıca Bloomberg'e göre 82,5 milyar dolar servetiyle Asya'nın en zengin insanı olarak kayda geçen Mukesh Ambani'yi de geçti. Ambani, Hindistan merkezli enerji, doğal gaz, kimya gibi alanlarda faaliyet gösteren çok uluslu Reliance Industries şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

Mark Zuckerberg'in serveti 2022 yılında düşmüştü ve bu durum Bloomberg Milyarder Endeksi'nde 20. sıraya gerilemesine sebep olmuştu.

METAVERSE VE YAPAY ZEKAYA YATIRIM YAPIYOR

Mark Zuckerberg 18 ay önce Facebook'un adını ve logosunu 'Meta' olarak değiştirdi. Şirketin tamamıyla metaverse'ü hayata geçirmeye odaklanacağını açıklayan Zuckerberg yapay zeka​ yatırımlarını da artırmaya başladı.

Meta'nın baş teknoloji sorumlusu Andrew Bosworth'a göre Zuckerberg ve diğer üst düzey şirket yöneticileri vakitlerinin çoğunu yapay zekaya harcıyor.

INSTAGRAM REELS'TAN MEMNUN

Öte yandan Webtekno'nun haberine göre, yapay zekâ destekli içerik önerilerine sahip Reels özelliği tanıtıldığından bu yana kullanıcıların Instagram’da geçirdiği sürenin %24 artış gösterdiğini belirtti. Milyarder CEO, önerilere ve sıralama sistemlerine olan yatırımlarının bu başarıya büyük katkısının olduğunu da ekledi.

Kaynak: Business Insider

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...