Tgrt Haber

Bir dönem sona erdi: Microsoft, Windows 10 Mobile için tüm işlevleri kapattı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Cnbeta
12 Kasım 2023 12:03 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 12:04
Bir dönem sona erdi: Microsoft, Windows 10 Mobile  için tüm işlevleri kapattı

Microsoft, 2019’da desteğini sona erdirdiği Windows 10 Mobile için tüm işlevleri sessiz sedasız kaldırmaya başladı.

Microsoft​, Windows 11’e geçişi ile birlikte eski işletim sistemlerine ilişkin pek çok destekleri sona erdirdi. Bu mobil tarafta da geçerliliğini sürdürüyor.

2019’da desteği sona eren Microsoft Windows 10 Mobile için uygulama mağazasının tüm bileşenleri sessiz sedasız kaldırıldı.

WİNDOWS 10 MOBİLE STORE ÖZELLİKLERİ KALDIRILDI

Bazı kullanıcılar, Microsoft Windows 10 Mobile platformundaki Microsoft Store uygulama mağazasının tüm temel işlevlerinin sessizce kapatıldığını keşfetti .

Mağaza ana sayfası hiç yüklenemiyor, uygulama indirme ve güncelleme sayfaları açılmıyor ve uygulama ayrıntıları sayfası da aralıklı olarak görüntüleniyor.

Microsoft, 10 Aralık 2019'da tüm Windows 10 Mobile cihazlarına verdiği desteği tamamen sonlandırmış ve aynı yılın Aralık ayında Windows Phone 8.1 mağazasını kapatmıştı. Bu, aynı zamanda Windows Phone ve Windows 10 Mobile sistemlerinin de sonu anlamına geliyordu.

Ancak cihaz desteği sona ermiş olsa da Microsoft Store uygulama mağazası kullanılmaya devam ediliyordu.

Şu an itibariyle bu mağazada pek çok işlevi kullanamazsınız. Yine de yandan yükleme ile uygulamaları cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. 

Kaynak: Cnbeta

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...