Tgrt Haber

Bir dönem WhatsApp'a alternatif gösterilen Signal uygulaması için Hikayeler özelliği geldi

08 Kasım 2022 09:42 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 09:44
Bir dönem WhatsApp'a alternatif gösterilen Signal uygulaması için Hikayeler özelliği geldi

WhatsApp'ın tartışılan gizlilik sözleşmesi sonrası popülerlik yakalayan Signal mesajlaşma uygulaması, sosyal medya uygulamalarının sahip olduğu Hikayeler özelliğine kavuştu.

WhatsApp​'ın bir zamana damga vuran gizlilik sözleşmesi, alternatif mesajlaşma uygulamalarının öne çıkmasına neden oldu. Telegram bu alanda ilk sırada yer alırken, Signal​ benzeri diğer uygulamalar ise listeye takip etti.

Gizlilik odaklı olarak bilinen Signal uygulaması da, yeni güncellemeleriyle iyi bir noktaya geldi. Öyle ki sosyal medya uygulamalarının sahip olduğu Hikayeler​ özelliği, uygulamaya kısa süre önce eklendi.

SIGNAL'DE HİKAYE DÖNEMİ BAŞLADI

Signal içerisinde artık WhatsApp, Instagram​ ya da Facebook​ tarafında da olduğu gibi hikayeler yer alıyor. Paylaşıldıktan 24 saat sonra kaybolan / silinen hikayeler öncelikle hizmetin iOS ve Android uygulamalarına geldi, daha sonra ise masaüstü için de çıkışın yapılacağı duyuruldu.

Fotoğraf yanında video paylaşma desteği bulunan hikayeler altyapı, istenirse ayarlar içerisinde kapatılabilecek yapıda hazırlanmış durumda. Hikayeleri görecek kişilerin belirlenmesi konusunda ince ayar desteği veren uygulama, yeni atılan süreç için şunu aktarıyor:

“Hikayeler Signal için büyük bir değişim gibi görünebilir, ancak gerçekte zaten konuştuğunuz kişilerle iletişim kurmanın başka bir yoludur. Bu, bir takipçi kitlesi oluşturmak veya etkileşim için içeriği güçlendirmekle ilgili değil. Odak noktamız her zaman siz ve sizin için önemli olan insanlar arasında özel ve samimi sohbetler gerçekleştirmek oldu.”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...