Tgrt Haber

‘Bir o eksikti’: Instagram, kullanıcıları çileden çıkaracak yeni gelişmeyi duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
22 Mart 2023 12:43 - Güncelleme : 22 Mart 2023 12:46
‘Bir o eksikti’: Instagram, kullanıcıları çileden çıkaracak yeni gelişmeyi duyurdu

Twitter gibi geliri artırmaya yönelik stratejiler izleyen Meta, en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram için yeni gelişmeyi duyurdu. Kullanıcılar artık uygulamanın sık kullanılan bölümünde de reklam görmeye başlayacak.

Elon Musk yönetimindeki Twitter’ın, gelirlerini artırmak için mavi tik​ hizmetini de içeren Twitter​ Blue aboneliğini kullanıma sunduğunu bilmeyen yoktur. Benzer durum hemen akabinde Instagram​ cephesinde de yaşandı.

Meta Verified​ yoluyla artık Instagram ve Facebook’ta mavi tiki de kapsayan aboneliğe sahip olabiliyorsunuz. Ancak platformu ücretsiz kullananlar için Instagram uygulamaya daha fazla reklam eklemeye hazırlanıyor ve bu da gelirlerin artmasında atılan farklı bir adım.

REKLAMLAR ARAMA KISMINDA DA GÖRÜNECEK 

Instagram’da gezerken uygulamanın pek çok bölümünde reklamlara denk gelmişsinizdir. Şirketin gelirlerini artırmak için bu tür reklamlara ihtiyacı var. Fakat hemen hemen her alanda reklam görmek kullanıcı tarafından da eleştiriliyor.

Ancak buna rağmen Meta, inadından vazgeçmiyor ve Instagram için artık arama sayfasında da reklam göstereceğini duyurdu. 

‘Bir o eksikti’: Instagram, kullanıcıları çileden çıkaracak yeni gelişmeyi duyurdu

Engadget’in aktardığına göre bu kısımdaki reklamlar arama terimine göre özelleştirilecek. Örneğin “cilt bakımı” ile alakalı bir arama terimine cilt bakımı ürünleri gibi reklamlar gösterilecek. 

Buna ek olarak “ReminderAds” ismi verilen reklam formatı da kullanıma girecek. Bu format ise işletmelerin kişilerin ilgilenebilecekleri gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları duyurmalarını ve hatırlatmalarını kolaylaştırmak için tasarlanmış. Özellikle etkinlikleri duyurmak veya hatırlatıcı almak için bu formattan faydalanılacak.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...