Tgrt Haber

Bir o kalmıştı: Amazon Prime'a yüzde 400 zam geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 08:50 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 08:58
Bir o kalmıştı: Amazon Prime'a yüzde 400 zam geldi!

Dijital yayın platformlarına üst üste gelen zamlar tepki toplarken, furyaya bir yenisi daha katıldı. Amazon Prime fiyatlarına yüzde 400 zam geldi. Ne kadar oldu?

Artan döviz kuruyla beraber dijital yayın platformları için üst üste zamlar geldi. Son birkaç aydır Netflix​, Spotify ve YouTube abonelik ücretlerini artırırken, Amazon​ da furyaya katıldı ve tepki toplayan bir zam yaptı.

Önde gelen e-ticaret sitesi Amazon'un 'Prime' aboneliği daha önce 7,99 TL'lik fiyata sahipti. Fakat son gelen zamla uygun fiyatlı paket bir anda diğer rakiplerine yaklaştı.

YÜZDE 400'LÜK ZAM

Donanımhaber'in aktardığına göre Amazon Prime abonelik fiyatı bilindiği üzere Türkiye’de sadece 8 TL idi.

Çok kısa bir süre önce yapılan güncelleme ile Prime abonelik fiyatı 8 TL’den 39 TL’ye yükseltildi. Fiyat artışı ise neredeyse yüzde 400 seviyelerinde. 

Bir o kalmıştı: Amazon Prime'a yüzde 400 zam geldi!

Prime ücreti fiyat bakmaksızın fazlasıyla bir artış görmüş olsa da halihazırda sunmuş olduğu faydalar göz önüne alındığında rakiplerinden çok daha uygun bir fiyata sahip demek mümkün.

Zamlanan Amazon Prime ücreti halihazırda yeni abonelik almak isteyenler için aktif edilmiş durumda. Eğer Prime abonesi değilseniz ilk ay ücretsiz, sonraki aylarda 39 TLücret ile hizmete abone olunabiliyor. Yeni ücretin mevcut aboneler için hangi tarihten itibaren geçerli olacağı bilgisi ise şimdilik mevcut değil.

ALIŞVERİŞLERDE DE AYRICALIK VAR

Amazon Prime üyeliği olanlar, yapacakları alışverişlerde ücretsiz ve hızlı teslimat seçeneğinden yararlanabiliyor.

Öte yandan Prime aboneleri Amazon Prime Video’dan da ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Aboneler her ay Prime Gaming üzerinden ücretsiz oyunlar veya League of Legends, Teamfight Tactics, Black Desert Mobile, Wild Rift gibi pek çok oyun için ek içerikler alabilme imkanına sahip.

Tüm bunların yanında Amazon’un sahibi olduğu Twitch üzerinde her ay ücretsiz bir şekilde bir yayıncıya da abone olunabiliyor. Twitch demişken, Prime ücretinin artmasının ardından platformdaki abonelik ücretlerinde de bir atış beklenebilir.

Kaynak: TGRT Haber-Amazon

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...