Tgrt Haber

Bitcoin fırladı! Kripto para sektöründe aylar sonra bir ilk yaşandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: CoinMarketCap
11 Nisan 2023 12:01 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 16:05
Bitcoin fırladı! Kripto para sektöründe aylar sonra bir ilk yaşandı

Bitcoin (BTC) yaklaşık bir yıldır 30 bin doların altında seyrediyordu. Popüler kripto para birimi aylar sonra ilk kez sınırı aşarak 30 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Kripto para​ sektörü son aylarda durgun günler geçiriyor. İki sene önce 60 bin dolar değerlemeye ulaşan, hatta bu sınırı da zorlayan Bitcoin’in eski canlılığı artık yok. Ancak yine de BTC ve Ethereum​ başta olmak üzere popüler coinler ivme kazanmaya devam ediyor.

Bir süredir 25 bin ile 28 bin dolar arasında dolaşan Bitcoin​, bugün 30 bin doları aşarak kripto para sektörünü hareketlendirdi. BTC bu değeri en son geçtiğimiz Haziran ayında görmüştü. O tarihten bu yana çalkantılı bir süreç içerisindeyken, sürpriz bir şekilde fırlayarak yatırımcısını mutlu etti.

YÜZDE 6’DAN FAZLA DEĞER KAZANDI

CoinMarketCap verilerine göre, geçen sene 15 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, son 24 saat içerisinde yüzde 6’dan fazla değer kazanarak 30 bin 400 dolar seviyesini görmeyi başardı. Bir haftalık değer artışı ise yüzde 7’nin üzerinde gerçekleşti.
 
Öte yandan Ethereum (ETH) ve BNB gibi kripto paralarda da kayda değer artışlar yaşandı. Son 24 saat içerisinde ETH yüzde 3’ten fazla değer kazanarak 1.900 dolara ulaşırken; BNByüzde 5 artışla 330 dolara yükseldi. Ripple yüzde 4 artışla 0,50 dolar civarına ulaştı.

Bitcoin fırladı! Kripto para sektöründe aylar sonra bir ilk yaşandı

Elon Musk’ın favorisi olan, hatta geçtiğimiz günlerde Twitter’ın simgesi olarak değiştirilen Dogecoin​ ise kayda değer bir artış görmedi. Şu anda DOGE fiyatı0,8 dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin liderliğinde yükseliş kaydeden diğer kripto varlıklar arasında; Cardano (ADA) yüzde 4 artışla 0,4 dolar, yüzde 2,5 artışla 1,12 dolara ulaşan Polygon (MATIC) ve yüzde 8 artışla 22 dolara yükselen Solana (SOL) yer alıyor.

Not: Haberde yer alan bilgiler ve içerikler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: CoinMarketCap
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...