Tgrt Haber

Bu da oldu... Bir kadın, romantik davranmayı öğrettiği hologram ile evlenecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
22 Şubat 2024 16:06 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 16:07
Bu da oldu... Bir kadın, romantik davranmayı öğrettiği hologram ile evlenecek

Hollanda'da yaşayan Alicia Framis, yapay zeka hologramı olan AILex ile evlenmeye hazırlandığını duyurarak, insan-robot ilişkisinin yeni bir dönemine adım attı.

İnsanlar ile robotlar arasındaki ilişkilerde yeni ve tuhaf bir çağ başlıyor... Özellikle yapay zeka​ teknolojisinin gelişimiyle hayatımıza robot süpürge, robot köpek, robot evcil hayvan gibi kavramlar hızla girmişti. Şimdi ise "Robot eş dönemi mi başlıyor?" dedirten bir gelişme yaşandı.

Hollanda​'da yaşayan performans sanatçısı Alicia Framis, bu yaz bir yapay zeka hologramı ile evlenmeye hazırlandığını duyurdu.

Sanatçının tanıtım ekibinden yapılan basın açıklamasında, Framis'in önceden ilişki yaşadığı "romantik" partnerlerinin profil bilgileri ile eğitilmiş holografik partneri AILex ile evlenme kararı aldığı bildirildi.

"MOLEKÜLER YİYECEK" İKRAM EDİLECEK

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Depot Boijmans Van Beuningen Müzesi'nde gerçekleştirilecek düğün merasiminde, "insan ve avatar arasındaki birleşme için benzersiz bir ritüel" uygulanacağı ve konuklara "hem insanların hem de insansı varlıkların tadını çıkarabileceği moleküler yiyecekler" ikram edileceği aktarıldı.

Bu da oldu... Bir kadın, romantik davranmayı öğrettiği hologram ile evlenecek - 1. Resim

Sanatçı ve gelin Framis, hem kendi elbisesini hem de düğün davetlilerinin kıyafetlerini tasarlıyor. Framis, düğünün insanların hologramlar, avatarlar ve robotlarla ilişki içinde olacağı "yeni nesil aşk" dönemini temsil ettiğini söylüyor.

"TÜM İHTİYAÇLARIMI KARŞILAYACAK"

AILex ile birlikte yemek yaptığı ve yediği videoları sosyal medya hesabında paylaşan Framis, "Yapay zekalı yoldaşlar ve insanlar, arkadaşlığa ihtiyaç duyan insanlar için faydalı bir seçenek olabilir. Bu hologram tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak." ifadelerini kullandı.

Bu da oldu... Bir kadın, romantik davranmayı öğrettiği hologram ile evlenecek - 2. Resim

Daha önce Pierre isimli bir mankenle de ilişkisi olduğu öğrenilen Framis, hologram ile evlenen ilk kadın olacağını iddia ediyor. 2018 yılında Japonya'da bir adam, sanal bir şarkıcıyla evlenmişti fakat ailesi düğüne katılmamıştı.

Kaynak: Business Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...