Tgrt Haber

Bu gelişme Google'ı üzecek: Microsoft, yapay zeka ChatGPT için düğmeye bastı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
04 Ocak 2023 17:10 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 17:14
Bu gelişme Google'ı üzecek:  Microsoft, yapay zeka ChatGPT için düğmeye bastı!

Google’ın tahtı yapay zeka CHATGPT ile sarsılırken, bir darbe de Microsoft’tan geliyor. Yazılım devi yapay zekayı Bing tarayıcısına entegre etmeye hazırlanıyor.

Son dönemin trendlerinden ChatGPT, kullanıcılara verdiği cevaplarla hayrete düşürüyor. Henüz beta aşamasında olmasına rağmen beklentinin üzerinde işler çıkaran sohbet robotu, Google​ için de tehdit oluşturdu.

Google CEO’su geçen hafta mühendislerine ChatGPT ile ilgili ‘kırmızı kod’ uyarısında bulundu. Google yapay zekaya karşı direnirken, arama devine bir darbe de Microsoft’tan geliyor.

MİCROSOFT​, CHATGPT’Yİ BİNG’E ENTEGRE ETMEYE HAZIRLANIYOR

Engadget’in haberine göre Microsoft, Bing​ arama motorunda kullanıcıların ihtiyacını daha iyi karşılayabilmek için ChatGPT’yi tarayıcısına entegre etmeye hazırlanıyor.

Teknoloji devinin bu hamlesi, rekabette Google’ın önüne geçmek için atılan çok ciddi adımlardan biri olabilir.

Bu gelişme Google'ı üzecek:  Microsoft, yapay zeka ChatGPT için düğmeye bastı!

Daha önce Microsoft, 2019’da ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAl’a 1 milyar dolar yatırım yapmıştı. Şimdi ise Microsoft’un söz konusu yatırım kapsamında yapay zekayı Bing tarayıcısına entegre edeceğine ilişkin raporlar var.

OpenAl, insan benzeri metin cevapları oluşturmak için derin öğrenmeyi kullanan bir dil modeli olarak GPT’yi geliştirdi. Son dönemin trendi haline gelen yapay zeka verdiği cevaplarla kullanıcıları hayrete düşürdü.

 Bing ile yeni bir ortaklığın gerçekleşmesiyle Google’ın tahtı ikinci kez sallanmış olacak. Zira Bing, yapay zekanın entegre edilmesiyle daha sağlıklı ve ileri düzey sonuçlar sunacak.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...