Tgrt Haber

Bu kez iPhone satışları da yetmedi: Apple’ın gelirlerinde düşüş

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 18:43 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 18:46
Bu kez iPhone satışları da yetmedi: Apple’ın gelirlerinde düşüş

En çok iPhone satarak kasasını katlayan Apple’ın, son üç aylık finansman raporları yayınlandı. Bu kez mobil tarafından elde edilen satış rakamları da kurtarmadı.

Teknolojik ürünleriyle dünyanın en çok satış yapan firmalarından Apple​, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 14​ serisinde rekor satışa imza atmıştı. Şirketin halihazırda iPhone 15​ satışları da devam ederken gelirlere ilişkin son üç aylık raporlar da geldi.

Apple, dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladığı bir bildiride, hizmetler bölümünden elde edilen gelirin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını, diğer yandan iPhone satışlarında ise 2023’ün üçüncü çeyreğinde rekor kırıldığını bildirdi. Ancak elde edilen 89,5 milyar dolarlık kazancın geçen yıla kıyasla yüzde 1 düşüş göstermesiyle genel gelir​ düşüşlerinde art arda gerileme görüldüğü kaydedildi.

APPLE GELİRLERİNDE ÜST ÜSTE DÜŞÜŞ

Webrazzi’ye göre Apple'ın gelirlerinin önemli bir kısmı her zaman olduğu iPhone satışlarından geliyor.

Apple, 4. finansal çeyrekte iPhone satışlarından 43,81 milyar dolar gelir elde etti. iPhone gelirleri geçtiğimiz yılın aynı döneminde oranla yüzde 3 oranında artış gösterdi.

Öte yandan Eylül dönemi için bir rekor olduğunu belirten Apple CEO'su Tim Cook​, iPhone 15 modellerinin geçtiğimiz yıl sunulan iPhone 14'ten daha iyi bir Eylül çeyreği geçirdiğini paylaştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...