Tgrt Haber

Bu terslikte bir iş var: iPhone 15'e powerbank takılınca 'powerbank' şarj oluyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
02 Ekim 2023 20:03 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 20:03
Bu terslikte bir iş var: iPhone 15'e powerbank takılınca 'powerbank' şarj oluyor!

Apple'ın iPhone 15 serisi art arda gelen sorunlarla gündemde. Daha önce telefonun aşırı ısınma sorunlarıyla boğuştuğu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise USB-C portu üzerinden bir powerbank takıldığında, iPhone 15'in şarj olması gerekirken powerbank'in şarj olduğu öne sürüldü.

Apple, iPhone 15​ serisiyle birlikte USB-C​ portuna geçiş yaptı ve bu, kullanıcılara USB-C teknolojisini kullanan taşınabilir şarj cihazlarını ve aksesuarları kullanma fırsatı sundu. Ancak, bazı iPhone 15 kullanıcıları bu yeni özelliğin powerbank'ler ile uyumsuzluk sorunlarına yol açtığını keşfetti.

Reddit ve MacRumors forumlarındaki kullanıcıların paylaşımlarına göre, mevcut USB-C taşınabilir şarj cihazlarının hepsi iPhone 15 modelleriyle sorunsuz çalışmıyor. Tahminlere göre, sorunun nedeni iPhone'un ters şarj özelliğiyle ilgili.

Apple'ın ters şarj özelliği, USB-C portu aracılığıyla Apple Watch​, AirPods ve diğer iPhone'ları şarj etme yeteneği sunuyor. Fakat bazı durumlarda, powerbank ile iPhone 15 şarj olmayabilirken, diğer durumlarda ise iPhone 15 powerbank'in kendisini şarj ediyor.

USB-A'YA GEÇİŞ YAPMAK ZORUNDA KALDILAR

Uyum sorunları, piyasada çok sayıda farklı taşınabilir şarj cihazının bulunmasından kaynaklı olarak çeşitli cihazlarda ortaya çıkıyor ve bu nedenle tam olarak hangi modellerin etkilendiğini belirlemek zor.

Ancak, bazı kullanıcılar Anker PowerCore Slim 10K PD gibi powerbank modellerinin, iPhone'larını USB-A portu üzerinden şarj etmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Konuyla alakalı olarak, Anker bir müşterisine şu cevabı verdi:

"Görünüşe göre iPhone 15 serisinin ters şarj işlevi nedeniyle, USB-C'nin Anker PowerCore Slim 10k PD'nin bağlantı noktasını şarj etmesi etkilenecek ve şu anda bir çözümü yok. iPhone'unuzu şarj etmenin tek yolu USB-A bağlantı noktasını kullanmaktır.

Anker, belirli güç bankalarıyla ilgili sorunun bu olup olmadığını görmek için tüm güç bankalarımızda daha fazla test yapacak ve bir çözüm bulmaya çalışacaktır."

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...