Tgrt Haber

Bunu birçoğunuz bilmiyor: İşte iPhone kameranızı şahlandıracak ayarlar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 May 2023 12:35 - Güncelleme : 13 May 2023 15:51
Bunu birçoğunuz bilmiyor: İşte iPhone kameranızı şahlandıracak ayarlar!

Kaliteli çekimler yapan iPhone’un bazı ayarları standart seviyelerde gelir. Peki iPhone’un kamerasını nasıl daha iyi hale getirebiliriz. İşte basit adımlarla kamerayı şahlandırma yolları…

Android​ kullanıcıları iPhone​ kullanıcılarına nispeten telefonları daha çok kurcalamayı seviyor. Apple kullanıcıları buna çok fazla ihtiyaç duymuyor, fakat unuttukları bir şey var. Yeni bir iPhone’unuz varsa kesinlikle kamera ayarlarını yapmanız gerekiyor.

Sıfır alınan veya fabrika ayarlarına döndürülen bir iPhone’da kamera ayarları standarda dönüyor. Dolayısıyla bu da o telefonun kamerasından en iyi şekilde faydalanmanızın önüne geçiyor. Normal şartlarda iPhone standart halde iyi çekimler yapsa da, birazdan yapacağınız ayarlar sayesinde daha canlı ve profesyonel görüntüler elde edebilirsiniz.

İPHONE’DA BU KAMERA AYARLARINI MUTLAKA YAPIN

iPhone’da varsayılan kamera ayarlarını değiştirmek oldukça kolay. Birkaç adımda hem video hem de fotoğraf kalitesini daha iyi hale getirebilirsiniz.

Fotoğraf çekerken iPhone 11 ve üstü modellere sahip kullanıcıların, aşağıdaki ekran resminde de görüldüğü üzere yukarıdan aşağı doğru oku indirmesi gerekiyor. Burada yer alan kısımda fotoğraflarınıza filtreler uygulayabilir, çözünürlük ve gece modu ayarlarını yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı kısımda zamanlayıcıyı ayarlayabilir, Canlı Fotoğraflar seçeneğini etkinleştirip yakınlaştırma-uzaklaştırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bunu birçoğunuz bilmiyor: İşte iPhone kameranızı şahlandıracak ayarlar!

Diğer yandan iPhone 11 üzerinde yeni modele sahip kullanıcılar ise, düşük ışık koşulları için Gece Modu’nu  yönetebilirken, aynı zamanda en boy oranı ve pozlamayı değiştirebilir.

VİDEO AYARLARINI KESİNLİKLE YAPIN!

Fotoğraflar için iPhone’a çok müdahale etmesiniz de yine iyi çekimler yapabilirsiniz. Ancak çoğu kişi videolarla ilgili bazı ayarları neredeyse hiç yapmıyor ve telefonun en iyi özelliklerinden birinden faydalanamıyor. Daha iyi videolar çekmek istiyorsanız aşağıdaki ayarları uygulayın ve en iyi video deneyiminin keyfini yaşayın:

Bunu birçoğunuz bilmiyor: İşte iPhone kameranızı şahlandıracak ayarlar!

-Telefonunuzdan Ayarlar-Kamera’ya gelin
- Varsayılan video ayarlarını değiştirin,
- Video kaydetme’ye gelerek buradaki çözünürlüğü desteklemesi halinde 4K 60fps’e çıkarabilirsiniz
-Ağır çekim ve sinematik videolar için de aynı ayarlar geçerli. Telefon modelinize göre bu ayarları da en üst seviyeye getirebilirsiniz.
- Videoyu 30 fps'de 720p, 30 veya 60 fps'de 1080p veya 24, 30 veya 60 fps'de 4K kaydedecek şekilde ayarlayın. Ağır çekim videoları ise 120 fps veya 240 fps'de 1080p olarak ayarlayabilirsiniz.
-Sonuç olarak video ayarlarına girdiğinizde fps seviyelerini en yüksek düzeye getirmek daha iyi videolar çekmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: TGRT Haber
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...