Tgrt Haber

Call of Duty, Game Pass'e gelecek mi? İşte beklenen açıklama

24 Ağustos 2023 14:29 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 14:29
Call of Duty, Game Pass'e gelecek mi? İşte beklenen açıklama

Xbox CEO'su Phil Spencer, Call of Duty serisinin Xbox Game Pass kütüphanesine eklenip eklenmeyeceğine açıklık getirdi.

Microsoft​ ile Activision​ - Blizzard​ arasındaki anlaşma son aşamalarına gelmişken, Call of Duty​ serisinin Xbox Game Pass​ kataloğuna eklenip eklenmeyeceğine dair tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Xbox CEO'su Phil Spencer, konuyla alakalı olarak yaptığı son açıklamada bu durumun yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini belirtti. IGN sitesine konuşan Spencer, Call of Duty oyunlarını Game Pass'e getirmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını ve çok zorlu bir süreci gerektireceğini açıkladı.

"BU ÇOK ZAMAN ALACAK"

Xbox'un üst düzey yöneticilerinden Spencer, oyunların Xbox Game Pass'e taşınmasının zaman alacağını vurguladı. Yapılan açıklamada, birçok kişinin anlaşmanın tamamlandıktan hemen sonra tüm oyunların erişilebilir olacağını düşündüğünü ancak bu durumun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Spencer, Xbox'un daha önce gerçekleştirdiği satın alma işlemlerinde de benzer bir süreç yaşandığını ve oyunların Game Pass'e entegre edilmesi için zaman gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, kullanıcıların sabırlı olmaları gerektiğini ve oyunların Game Pass'e eklenmesinin belli bir süre alabileceğini belirtti.

Spencer, "Anlaşmanın tamamlanacağını ve ardından her şeyin hemen erişilebilir hale geleceğini düşünenler için bu doğru değil. Bu, daha önce yaptığımız diğer satın almalar için de geçerli değildi. Sadece yapmamız gereken bazı mekanik işler var. Dolayısıyla, portföydeki oyunları elde etmek kesinlikle zaman alacak." şeklinde konuştu.

ACTİVİSİON'UN BULUT OYUN HAKLARI UBİSOFT'A DEVREDİLDİ

Microsoft ile Ubisoft arasında yapılan anlaşmayla, Activision - Blizzard'ın bulut oyun hakları 15 yıllığına Fransa merkezli video oyun geliştiricisine devredilmesi kararlaştırıldı.

Bu anlaşmayla Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun (CMA) endişelerini gidermeye çalışan Microsoft, 18 Ekim'e kadar Activision'u satın alamazsa yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak. Bu tarihe kadar CMA'nın son kararını açıklaması bekleniyor.

Kaynak: IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...