Tgrt Haber

Call of Duty'de hile yapanlar yandı... Activision, anti-hile güncellemesi ile ters köşe yapacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
10 Kasım 2023 11:08 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 11:09
Call of Duty'de hile yapanlar yandı... Activision, anti-hile güncellemesi ile ters köşe yapacak

CS2'deki hile konusu sıkça tartışılırken, Activision'dan da Call of Duty için anti-hile güncellemesi geliyor. Hile yapanlar bu güncelleme ile ters köşe olacak.

Popüler oyunlarda hileler kaçınılmaz konulardan biridir. CS:GO'dan, Call of Duty​'e kadar pek çok oyunda hile​ yapıldığı aşikar. Ancak geliştiriciler bu tür hilelerin önüne geçmek için çeşitli önlemler alıyor.

Bu noktada Activision​ da hem eğlenceli hem de hile yapanları şaşkına çevirecek anti-hile güncellemesine hazırlanıyor. 

CALL OF DUTY'DE HİLE YAPANLARA AF OLMAYACAK

The Verge'ün aktardığına göre Activision, Call of Duty: Warzone'da hile yapanlara karşı yeni ve eğlenceli bir sistem başlatacak.

Oyunun Ricochet hile karşıtı sistemine yapılan güncellemenin bir parçası olarak, Splat adı verilen yeni bir özellik, bir maçın başlangıcında konuşlandırıldıktan sonra tespit edilen hilecileri rastgele ve uyarı vermeden doğrudan yere düşürecek. 

Activision son zamanlarda Call of Duty hilecilerine karşı birçok strateji sergiledi. Yayıncı, tespit edilen hileciler tarafından vurulan oyunculara otomatik bir görünmezlik hediye etti ve daha sonra öldürme akışında önyüklendiklerini duyurarak hilecileri utandıracak bir davranış sergiledi.

Öte yandan Splat ile birlikte gelen tek hafifletici önlem paraşütlerin kaldırılması değil. Eğer oyun başladıktan sonra oyuncuların hile yaptığı tespit edilirse, Splat "tavşan zıplamasını 10.000 fitlik bir düşüşe" çevirerek hilecileri anında saf dışında bırakacak. 

Buna ek olarak Activision, Call of Duty: Modern Warfare III sürümü öncesinde gelişmiş bir sunucu ve istemci tarafı hile önleme sistemleri üzerinde de çalışıyor. Şirket ayrıca hile faillerini daha hızlı ve doğru şekilde tespit etmek için makine öğrenimini de sürekli geliştiriyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...