Tgrt Haber

Cep Telefonu Kullanımında Yapılan Yanlışlar

06 Ağustos 2014 14:35
Cep Telefonu Kullanımında Yapılan Yanlışlar

Cep telefonu ve tablet kullanımında yapılan yanlışlar neler? Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Akıllı cep telefonu kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sorularına bu haberimiz üzerinden cevap vereceğiz.

Daha uzun akıllı telefon ömrü için buradaki adımlara çok dikkat etmelisiniz, aşağıda okuyacağınız adımlara dikkat ettiğiniz takdirde akıllı telefonunuz sizinle beraber daha uzun ömürlü olacaktır.
İlk kullanım.
Akıllı cep telefonunuzu kutusundan çıkardığınız anda hemen şarja takmayın, eski bataryaların ilk ve diğer kullanımlarda en az 18 saat şarj edilmesi gerektiği yeni nesil bataryalarda geçerli değildir. Akıllı cep telefonunuzu kutusundan çıkardığınız anda şarjı %10 gibi bir seviyeye gelene kadar istediğinizi yapın, ancak %10 altına düşürmeden ilk şarj işlemini %100 olduktan 30 dakika sonra çekin.

Ancak telefonunuzu %100 şarj olduktan sonra bir kez kapatıp açın, eğer şarjda düşme olursa akıllı cep telefonunuzu tekrar şarja takın ve tamamen dolana kadar bekleyin, tamamen şarj olduktan sonra cep telefonunuzda gerekli ayarlamaları yapın ve kullanmaya başlayın.
Sürekli olarak şarj etmeyin.
Akıllı cep telefonunuzu tamamen şarj ettikten sonra sürekli olarak şarjı bitmeden şarja takmayın, örneğin akıllı cep telefonunuzu %80 şarj oranına sahipken şarj etmeniz boşuna olur diyebiliriz, bataryaya sürekli olarak akım verilmesi hem batarya yönünden hem ömür açısından daha kısa olacaktır.
İşlemci (CPU) hızını arttırmayın.
Eğer akıllı cep telefonunuz Android işletim sistemi ile  beraber çalışıyorsa çeşitli yollarla işlemci hızı arttırılabilir. Örneğin sizler cep telefonunuzun hızından memnun değilseniz ve işlemci hızını arttırmaya karar verdiyseniz akıllı cep telefonunuz aşırı derece ısınmaya başlayabilir, bundan sonra işlemci açısından oldukça fazla ısı ile karşılaşılabilir. Aşırı ısı hem cihazınızın can güvenliğiniz için işlemci hızını arttırmamalısınız, zira cihazda aşırı ısınma olması durumunda cihazda bazı etkenler tamamen sizin elinizde olduğundan ısı uyarısı vermeyecektir, bundan dolayı aşırı derecede ısınan cihaz patlayabilir, hem can güvenliğiniz hem uzun ömürlü bir akıllı telefon için asla ve asla işlemci hızınızı arttırmamalısınız.
Aşırı ısıya dikkat.
Akıllı cep telefonunuz yeni veya eski olsun fark etmez, eğer akıllı cep telefonunuzu aşırı derece sıcak alanlarda kullanıyorsanız veya güneş altında kullanıyorsanız aşırı ısıya maruz kalan cihaz yavaş yavaş ısınmaya ve sonunda patlamaya yol açabilir.
Akıllı cep telefonları her ne kadar kendilerini belli bir ısıdan sonra kullanım dışı yapsalar da eğer cep telefonunuz soba veya klimanın yakınında veya güneşin altında olan bir araçta olursa aşırı derece ısınmanın etkisiyle patlayacaktır, bu yüzden cep telefonunuzu uzun süreler hatta kısa süreler dahi olsa ısıya yakın yerlerde kullanmayın.
Orjinal şarj aleti ve USB kullanın.
Günümüzde en çok yapılan hatalardan bir tanesi olan kore malı şarj aletleri cep telefonlarınıza zarar veriyor. Genellikle patlamalar ile sonuçlanan Sahte diye adlandırdığımız (orijinal olmayan ve kalitesiz) USB ve şarj aleti kullanımı patlamalarında en önemli faktörü noktayı oynuyor. Patlamanın yanı sıra batarya ömrüne ve akıllı cep telefonu ömrüne zarar veren sahte USB ve şarj aletleri veri kaybına da yol açabiliyor. Örneğin sahte bir şarj aleti ya da aktarma kablosu ile bilgisayarınıza bir veri aktarırken yarıda kesilebilir ve veri kaybına yol açabilir, bazı dosyalar ve bazı formatlar geri alınamadığından dolayı kullanıcı veri kaybı yaşayabilir.

Kısacası, akıllı cep telefonunuz yeni veya eski olsun hiç fark etmez, bu adımları uygulamazsanız akıllı cep telefonunuz bozulabilir, bozulmanın yanı sıra can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atabilir.
Kaynak: www.cepkolik.com

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...