Tgrt Haber

Cezaların ardı arkası kesilmiyor: Meta'ya 265 milyon Euro'luk şok!

29 Kasım 2022 11:25 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 11:26
Cezaların ardı arkası kesilmiyor: Meta'ya 265 milyon Euro'luk şok!

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, 265 milyon Euroluk dev bir cezayla karşı karşıya.

WhatsApp, Facebook​ ve Instagram​'ın çatı şirketi Meta​'nın sıkıntıları giderek artıyor. Son dönemde yüzde 25 piyasaya değer kaybı açıklanan firma, yakın zamanda maliyeti azaltmak için 11.000 çalışanını da işten çıkardı.

Ancak tüm maliyetler azaltılmaya çalışırken, gelen cezaların ardı arkası kesilmiyor. Dünyanın birçok yerinde veri ihlali​ gerekçesiyle ağır cezlara çarptırılan Meta, bu kez 265 milyon Euro'luk başka bir cezayla karşı karşıya.

META'YA CEZA YAĞMURU

Geçtiğimiz yıl İrlanda Veri Koruma Kurulu, Facebook ağının Avrupalı kullanıcıların verilerini nasıl kullandığını net bir şekilde açıklamadığı için Meta’ya 267 milyon dolar tazminat cezası kesmişti.

Cezaların ardı arkası kesilmiyor: Meta'ya 265 milyon Euro'luk şok!

Sonrasında Instagram ağının çocuk kullanıcılara yönelik politikaları nedeniyle 410 milyon dolarlık bir ceza daha kesildi.

Şu an ise geçen yıl Nisan ayında 533 milyon kullanıcının telefon numaraları, doğum tarihleri, email adresleri, konumları gibi verileri sızdırdığı için de 265 milyon dolarlık bir tazminat cezasına daha hükmedildi. Küçük tutarlı tazminatlar da hesaba katıldığında 1 milyar doları geçmiş oldu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...