Tgrt Haber

ChatGPT CEO'su ifadeye çağrıldı! Altman'dan itiraf gibi açıklama: "Dünyaya önemli zararlar verebilir"

17 May 2023 10:48 - Güncelleme : 17 May 2023 10:51
ChatGPT CEO'su ifadeye çağrıldı! Altman'dan itiraf gibi açıklama: "Dünyaya önemli zararlar verebilir"

ABD Senatosu Yargı Alt Komitesi, ChatGPT'nin geliştiricisi olan OpenAI firmasının kurucu ortağı ve CEO'su Sam Altman'ı ifadeye çağırdı. Çok önemli açıklamalarda bulunan Altman, yapay zeka ile ilgili olarak 'matbaa' benzetmesi yaptı.

ABD Senatosu Yargı Alt Komitesinde ifade veren OpenAI CEO'su Sam Altman​, ChatGPT​ ve benzeri yapay zeka​ araçlarının yasal düzenlemeler ile denetlenmesi gerektiğini savundu.

Bunun olmaması halinde kötü sonuçlar doğabileceğine dikkat çeken Altman, en büyük korkusunun "teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimali" olduğunu açıkladı. ChatGPT teknolojisinin çok kötü yerlere gidebileceği endişesine dikkat çeken Altman, şöyle konuştu:

"Tüm teknolojik devrimlerde olduğu gibi, istihdam üzerinde önemli bir etki olmasını bekliyorum, ancak bu etkinin tam olarak neye benzediğini tahmin etmek çok zor."

'MATBAA' BENZETMESİ

Donanım Haber'in aktardığına göre, Altman'ı sorgulayan Senatör Josh Hawley açılış konuşmasında yapay zeka için "Yeni bir matbaa ya da atom bombası" benzetmesi yaparak, "İnsanlık tarihindeki en önemli teknolojik yeniliklerden birine bakıyor olabiliriz. Bu gerçekten de en azından internetin icadı gibi bir şey." dedi.

ChatGPT CEO'su ifadeye çağrıldı! Altman'dan itiraf gibi açıklama:

Altman bu benzetmeye katılarak yapay zekanın "matbaa" kadar büyük bir şey olabileceğini söyledi. Öte yandan potansiyel tehlikeleri olduğunu da itiraf etti.

Sam Altman, ChatGPT gibi yapay zeka teknolojilerinin yasalarla düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu, ancak bu tür bir düzenlemenin halkın geniş erişimi karşısında iyice dengelenmesi gerektiğini savundu. Komiteye yaptığı öneride, ürünleri piyasaya sürülmeden önce test edebilecek yeni güvenlik süreçlerini takip etmelerini öneren Altman, yapay zeka geliştiricileri için yeni test ve lisanslama gerekliliklerinin rekabet için eşit bir oyun alanı oluşturmaya yardımcı olabileceğini belirtti.

İŞLERİ DE ETKİLEYECEK

Hem OpenAI ürünlerinin hem de diğer yapay zeka uygulamalarının "işler üzerinde önemli bir etkisi" olacağına inandığını açıklayan Sam Altman, OpenAI'nin en yeni ve en gelişmiş dil modeli olan GTP-4'ün ve diğer yapay zeka sistemlerinin görevleri tamamlamada mükemmel olduğunu ifade ederek "Bunun diğer tarafında çok daha büyük işler olacağına inanıyorum" dedi.

Sam Altman bir de yapay zeka uzmanlarından oluşacak yeni bir devlet kurumu oluşturulması gerektiğini söyledi. Altman'a göre bu kurumun görevi teknolojinin gelişimini izlemek ve kullanımıyla ilgili standartları belirlemek olmalı.

Kaynak: Gizmodo - Donanım Haber

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmodo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...