Tgrt Haber

ChatGPT destekli XNote akıllı defter tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2024 10:50 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 10:50

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, XNote akıllı defter projesi ile kağıtlara kadar girmeye başladı.

ChatGPT​ ilk başta sadece internet üzerinden kullanılabiliyordu ancak OpenAI mobil uygulama yayınlayarak yapay zeka sohbet botunu akıllı telefonlarımıza kadar getirdi. ChatGPT son olarak da defterlere girmeye başladı.

Uluslararası kitlesel fonlama platformu Indiegogo'da XNote isimli bir akıllı defter çıktı. Ürün geliştirici ekip tarafından şöyle tanımlanıyor:

"XNote sıradan bir not defteri değil. Gelenek ve teknolojinin çığır açıcı bir birleşimidir. Kağıt üzerinde kalem kullanmanın dokunsal tatminini, dijital gelişmelerin katıksız rahatlığı ve gücüyle birleştirdiğinizi hayal edin. İşte XNote sizin için."

CHATGPT'Lİ XNOTE AKILLI DEFTER

XNote, özünde yazma eylemini sevenler için tasarlanmış, titizlikle hazırlanmış özel bir not defteri, akıllı kalem ve mobil uygulamadan oluşuyor:

Defter, sayfalarda kalemin nerede olduğunun tespit edilmesini sağlayan özel noktalara ev sahipliği yapıyor. Kalem bu noktaları algılayarak yazılan harfleri uygulamaya gönderiyor. Yazdığınız bütün notlar da bu uygulamada listeleniyor. İhtiyacınız olduğunda bunları kolayca bulabiliyorsunuz.

ChatGPT destekli XNote akıllı defter tanıtıldı - 1. Resim

Özel bir teknolojiyle hazırlanan XNote, "görünmez şekilde" kodlanmıştır ve siz yazarken akıllı kalem bu kalıpları algılar. Bu da yaptığınız her vuruşun XNote uygulamasına anında ve doğru şekilde yansıtılmasını sağlar. ChatGPT entegrasyonu sayesinde XNote ile soru sorarak da konuşmak mümkün.

Bunlardan bazıları şöyle:

- Kitap tavsiyesini nereye not ettim?
- Geçen haftanın ders notlarına dayanarak kısa bir sınav oluştur.
- Annemin pasta tarifine göre ne kadar şeker eklemeliyim?
- Bana geçen ayki ekip toplantısındaki önemli noktaları hatırlat.
- Yaza ait tüm kitap önerilerimi listele.

XNote 53 dilde destek sunuyor. 250 dolarlık fiyat etiketiyle nisan ayında satışa sunulması planlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...