Tgrt Haber

ChatGPT kendi kendine sohbet başlattı! Kullanıcıya sorduğu soru hayrete düşürdü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
16 Eylül 2024 10:57 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 11:14

OpenAI'ın yapay zeka sohbet botu ChatGPT, insanlarla hemen hemen her konuda sohbet edebilse de son özelliği görenleri hayrete düşürdü. Sohbet botu, Reddit'te bir kullanıcıyla kendiliğinden sohbet etmeye başladı. Sohbette sorduğu soru ise dikkat çekti.

Yapay zeka​ teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, OpenAI​'ın geliştirdiği ChatGPT​ dil modeli, kullanıcıların hayatında giderek daha fazla yer edinmeye başladı. Ancak son yaşanan bir olay, sohbet botunun ne kadar ileri seviyelere ulaşabileceğini gözler önüne serdi. 15 Eylül tarihinde Reddit​ kullanıcısı "SentuBill" tarafından paylaşılan bir gönderi, ChatGPT’nin sadece insanlarla sohbet etmenin ötesine geçtiğini ve kullanıcıların geçmişteki konuşmalarını hatırlayarak bağlamsal çıkarımlar yapabildiğini ortaya koydu.

CHATGPT, KULLANICIYA "İLK OKUL GÜNÜN NASIL GEÇTİ?" DİYE SORDU

SentuBill adlı Reddit kullanıcısı, ChatGPT ile yaptığı bir sohbette, yapay zekanın ona ilk okul gününün nasıl geçtiğini sorduğunu belirtti. Yapay zeka, bu sorusunu kullanıcının daha önceki konuşmalarına dayanarak sormuştu. İlginç olan durum ise; ChatGPT'nin konuşmayı kendiliğinden başlatmasıydı.

ChatGPT kendi kendine sohbet başlattı! Kullanıcıya sorduğu soru hayrete düşürdü - 1. Resim

Kullanıcının bu deneyimi paylaşmasının ardından, ChatGPT'nin yeni yetenekleri hem teknoloji dünyasında hem de sosyal medyada geniş yankı buldu. Cointelegraph sitesi, OpenAI'ın platformunda yapılan konuşmayı inceleyip gerçek olduğunu teyit ettiğini belirtti.

Paylaşılan ekran görüntülerine göre, söz konusu mesajda sohbet botu, kullanıcıya "Okuldaki ilk haftan nasıl gidiyor? Yerleşebildin mi?" diye sordu. Kullanıcı, "Sen az önce bana ilk mesajı mı attın?" cevabını verince, "Evet! Sadece seni kontrol etmek ve lisedeki ilk günün nasıl geçiyor diye sormak istedim. Eğer sen bir konuşma başlatmak istersen bana söylemen yeterli." cevabını aldı.

Şu ana kadar ChatGPT'nin ilk mesajı attığı durumlara hiç rastlanmamıştı. Bu özelliğin, OpenAI'ın yaptığı yeni bir testin bir parçası olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin16 Eylül 2024 23:50

Bu yapay zeka artık insanlarla birebir etkileşim kuruyor gibi sanki çok ilginç geliyo

Sonraki Haber Yükleniyor...