Tgrt Haber

ChatGPT nazlanmaya başladı: 'Ben yapamam kendin hallet'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PCMag.com
11 Aralık 2023 10:42 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 10:43
ChatGPT nazlanmaya başladı: 'Ben yapamam kendin hallet'

OpenAI'ın "en gelişmiş modelimiz" dediği GPT-4, kullanıcıların raporlarına göre bu "gelişmişliğini" son günlerde kaybetmeye başladı. Çoğu görevi yerine getiremiyor, kullanıcılara kendi başına halletmelerini söylüyor.

Birinci yılını dolduran ChatGPT​, insanlara günlük hayattaki pek çok işini yapmalarında yardımcı oluyor. Fakat son zamanlarda bazı kullanıcılar, bu yapay zeka​ sohbet botunun tembelleştiğine dair şikayetlerini dile getirmeye başladı.

PCMag.com'un haberine göre, ChatGPT'nin aylık 20 dolara satılan GPT-4​ tabanlı versiyonu, kullanıcılardan gelen bir görevin sadece bir kısmını yapıyor, geriye kalanını ise "bunu kendin yap" diyerek kullanıcıya yıkıyor.

OPENAI: "BİZ BİR ŞEY YAPMADIK"

Sorunun sebebi tam olarak bilinmezken, OpenAI​'ın yapay zekanın fonksiyonlarını kasıtlı olarak kısıtladığı iddia ediliyor. Firma yetkilileri ise, ChatGPT'yi 11 Kasım tarihinden beri güncellemediğini belirterek, ortada bir kasıt olmadığını açıkladı.

OpenAI sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, sorunu çözmek için çalıştıklarını belirtti. Şirket, sohbet modellerini eğitmenin karmaşık bir süreç olduğu bilgisini paylaşarak sözlerine şöyle devam etti:

"Aynı veri kümelerini kullansa bile farklı eğitim çalışmaları kişilik, yazma stili, reddetme davranışı, değerlendirme performansı ve hatta politik önyargı açısından gözle görülür derecede farklı modeller üretebilir.

Yeni bir modeli piyasaya sürerken hem çevrim dışı değerlendirme metrikleri hem de çevrim içi A/B testleri üzerinde kapsamlı testler yaparız. Tüm bu sonuçları aldıktan sonra, yeni modelin gerçek kullanıcılar için önceki modele göre bir gelişme olup olmadığı konusunda veriye dayalı bir karar vermeye çalışıyoruz.

Milyonlarca kullanım örneğinde modellerimizi her zaman herkes için daha yetenekli ve kullanışlı hale getirmeye çalışıyoruz. bu yüzden lütfen geri bildirimleri göndermeye devam edin! Bu dinamik değerlendirme probleminin üstesinden gelmemize yardımcı olur."

https://twitter.com/ChatGPTapp/status/1733329179150864723

GPT-4 TURBO DUYURULDU

OpenAI, GPT-4'ten daha yetenekli ve güncel verilerle eğitilmiş GPT-4 Turbo dil modelini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Verilen bilgiye göre, 2023 Nisan ayına kadarki internet bilgilerine erişebiliyor, ki önceki modeller 2021 Eylül tarihiyle sınırlıydı. GPT-4 Turbo ayrıca 128K girdiyi kabul ediyor, bu sayede çok daha uzun ve karmaşık istemleri destekliyor.

Kaynak: PCMag.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...