Tgrt Haber

ChatGPT'de ücretli: Google Bard'a görsel üretme özelliği geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
02 Şubat 2024 10:46 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 10:47
ChatGPT'de ücretli: Google Bard'a görsel üretme özelliği geldi

Google'ın sohbet botu Bard, Imagen 2 modeliyle desteklenen güncelleme ile kullanıcılara ücretsiz olarak metin yazarak görsel üretme imkanı sunmaya başladı.

Google'ın sohbet botu Bard için önemli bir güncelleme kullanıma sunuldu. Kullanıcılar artık yapay zekaya metin yazarak görsel üretebilecek. İşin olumlu yanı şu ki, Google bu özelliği ücretsiz sunuyor. En yakın rakipleri olarak bilinen Midjourney​ ve DALL-E​ ise aylık bir ücret karşılığı çalışıyor.

Google Bard​'ın görsel üretme özelliği, teknoloji devi firmanın geçtiğimiz aylarda duyurduğu Imagen 2 isimli modeli tarafından destekleniyor.

Bu arada Google, Bard'ı GPT-4'ü çalıştıran ve DALL-E 3 entegrasyonu sayesinde kullanıcıların görüntü oluşturmasına olanak tanıyan OpenAI ChatGPT Plus'a 'layık' bir rakip olarak konumlandırıyor. Her iki sohbet robotu da iyi performansa sahip olsa da, Bard'ın şu ana kadar görsel üretemiyor olması ChatGPT karşısında bir adım geride olmasına sebep oluyordu.

SUİSTİMALİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Google, Bard'ın görsel oluşturma yeteneğinin "sorumluluk göz önünde bulundurularak tasarlandığını" bilgisini de paylaştı. Bu bağlamda şirketin filigranlama özelliği, fotoğrafların piksellerine eklenerek görüntülerin yapay zeka​ tarafından oluşturulduğunun belirtilmesine yardımcı olacak.

ChatGPT'de ücretli: Google Bard'a görsel üretme özelliği geldi - 1. Resim

Google ayrıca tanınmış kişilerin görsellerinin üretilmesini önlemek ve şiddet içeren, saldırgan veya müstehcen içerikleri sınırlamak için teknik ve güvenlik önlemleri aldığını da bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü sanatçı Taylor Swift'in yapay zeka tarafından oluşturulan sahte müstehcen fotoğrafları gündeme düşmüştü. Hatta bu nedenle X, platform içerisinde 'taylor swift' kelimesinin aratılmasını yasakladı. Beyaz Saray'dan da yaşanan bu gelişmeleri "Endişe verici" olarak değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...